Bijgerecht recepten

Bocoles – heerlijke maiskoekjes

Samenvatting

  • Voorbereiden 5 minuten
  • Bereiden 15 minuten
  • Aantal personen 8 stuks

Ingredienten

160 gr maismeel

1/2 tl zout

100 gr boter

100 gr queso fresco (of vervang door feta of parmezaanse kaas), geraspt

3 el verse koriander, gehakt (7 gram)

180 ml warm water

Sharing is caring!

Bocoles

Deze heerlijke bocoles zijn eenvoudig om te maken en kun je gebruiken als ontbijt of als bijgerecht bij een heerlijke Mexicaanse soep bijvoorbeeld. Het recept is heel eenvoudig, maar waar je even een beetje rekening mee moet houden is dat je het deeg even moet laten rusten. Dan is het makkelijker om te bakken.

Heerlijk om mee te dippen

De bocoles zijn behoorlijk veelzijdig en ook met de smaken kun je prima varieren. Denk bijvoorbeeld eens aan gebruik bij de soep. Als dip of vul ze met kaas en laat nog eens smelten in de pan.

Bocoles - maiskoekjes

Bocoles - maiskoekjes

Aantal personen: 8 stuks
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten

De bocoles zijn vers gebakken uit de pan lekker krokant en doen het prima bij een avocado salsa

Ingrediënten

  • 160 gr maismeel
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr boter
  • 100 gr queso fresco (of vervang door feta of parmezaanse kaas), geraspt
  • 3 el verse koriander, gehakt (7 gram)
  • 180 ml warm water

Instructies

  1. Doe maismeel, zout, boter en de geraspte kaas in een kom en meng dit goed door. Als het gemengd is voeg je de gehakte koriander toe.
  2. Voeg nu langzaam het warme water toe en kneed dit door tot een plakkerig deeg. Kneed het ongeveer 4-5 minuten in totaal. Laat het deeg nu 30 minuten rusten.
  3. Verdeel het deeg in 8 ongeveer gelijke balletjes. Het deeg is in totaal ongeveer 500 gram. Dus gelijke delen zou dan 8 balletjes van 62,5 gr zijn. Als je heel precies wilt zijn.
  4. Om de bocoles te vormen doe je 1 balletje tussen twee stukken plastic en vervolgens leg je deze in een tortillamaker. Heb je die niet dan kun je natuurlijk ook een deegroller gebruiken.
  5. Verhit de koekenpan op medium vuur met een klein beetje olie.
  6. Doe elke schijf in de hete koekenpan en bak deze voor 2,5 minuut. Draai dan om en bak de andere kant nog eens 3-4 minuten of tot beide kanten gaar en goudbruin zijn. Haal uit de pan en bak de rest van de bocoles op dezelfde manier. Hou ze warm onder de theedoek tot ze allemaal gebakken zijn.
  7. Serveer met salsa of een lekkere soep!

Nog meer lekkers