Bietencarpaccio met frisse kruidenhangop

Tijd

Een van mijn favoriete bietsoorten is de chioggia. Die prachtige roze ringen alleen al zorgen dat ik blij word! En in dit gerecht komt het nog eens extra mooi uit. Heb je biet nog nooit rauw gegeten dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Chioggia vind ik persoonlijk minder aards smaken dan de rode biet. En hoewel je beide rauw kunt eten, heeft de chioggia wel mijn voorkeur. Deze chioggia ‘carpaccio’ (for lack of a better word…) moet je dan wel echt dun snijden. Liefst op een mandoline of met een goede dunschiller. Hoe dunner de plakjes des te beter komen de verschillende smaken in dit eenvoudige gerecht naar voren.

Hangop

De hangop die ik gebruikt heb voor de topping is flink dik zoals je kunt zien aan de foto. Een iets dunnere variant kan ook prima en verdeeld wat makkelijker tijdens het eten. Maak de hangop op smaak met citroenrasp en diverse verse kruiden die je nog hebt liggen.

Heerlijk voor tijdens een barbecue of als licht voorgerecht bij een etentje! Ben je fan van biet, maar liever niet rauw? Probeer dan eens de geroosterde bietjes. Kun je trouwens ook in de barbecue bereiden!

Bieten carpaccio
Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met frisse kruidenhangop

4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Brunch recepten
Keuken Vegetarisch
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 rauwe chioggia bieten
  • 2-3 eetlepels hangop
  • 25 gr rucola
  • 25 gr waterkers
  • 1 el fijngesneden verse peterselie
  • 1 el fijngesneden verse dille
  • 1 el pijnboompitjes geroosterd
  • Rasp van 1 citroen
  • Citroensap naar smaak
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

Instructies

  • Begin met het dun snijden van de chioggia bieten. Liefst op een mandoline. Leg de plakken biet mooi op twee borden.
  • Meng de hangop met de verse kruiden, de citroenrasp en peper en zout. Is het te dik voeg dan een beetje olijfolie toe en indien gewenst nog wat citroensap. Mix het goed, proef en maak op elk bordje een quenelle van de hangop.
  • Bestrooi vervolgens met de pijnboompitjes, de rucola en waterkers en drizzle hier nog wat olijfolie overheen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.