Aziatische recepten

Dit recept valt onder

Spareribs China style

Samenvatting

  • Bereiden 4 uren
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 kg spareribs

9 cm gember

5 bosuien

5 el sojasaus

2 el hoisin

2 kaneelstokken

3 steranijs

Sharing is caring!

De lekkerste spareribs kun je niet eten zonder dat je handen en gezicht helemaal onder de sticky saus zitten. Dat is precies wat er gebeurt bij deze Chinese spareribs. Zet dus genoeg keukenpapier op tafel voordat je je tanden in het goddelijke vlees zet.

Bereidingswijze voor Chinese spareribs

Snijd de spareribs in stukken van 4-5 ribben. Snijd de gember in plakken en 3 bosuien in stukken van 5 cm. Doe samen met de spareribs, sojasaus, hoisin, kaneelstokken en steranijs in een pan. Voeg net zo veel water toe tot de ribben onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 2-2,5 uur langzaam garen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de spareribs uit het vocht en laat het vocht tot de helft inkoken. Leg de spareribs op een bakplaat en giet het kookvocht eroverheen. Bak de spareribs in 30 minuten sticky en knapperig. Besmeer of bedruip de spareribs elke 10 minuten met extra kookvocht.

Snijd ondertussen de rest van de bosui in dunne ringetjes. Strooi de bosui over de spareribs en serveer.

Nog meer lekkers