Aziatische recepten

Recept voor honing soja tofu

Samenvatting

  • Bereiden 10 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

2 el honing

3 el sojasaus

1 el sriracha (optioneel)

1 teen knoflook

400 gr tofu

zonnebloemolie om in te bakken

15 gr koriander

2 bosuien

1/2 limoen (sap)

Sharing is caring!

Als je op zoek bent naar een vegetarisch gerecht dat bomvol smaak zit, kijk dan niet verder. Deze tofu komt met een licht zoete saus en je topt hem af met een fris mengsel van bosui, koriander en limoensap. Die combinatie is om je vingers bij op te eten en oh, het is ook nog eens in 10 minuten klaar. You’re welcome.

Wil je het helemaal vegan maken? Vervang de honing dan door ahornsiroop.

Bereidingswijze voor honing soja tofu


Meng de honing, sojasaus en eventueel sriracha door elkaar. Rasp de teen knoflook door het mengsel en roer door.

Snijd de tofu in plakken van circa 2 centimeter dik. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de tofu 2 minuten per kant goudbruin en knapperig. Voeg de laatste minuut de saus toe en zorg dat alle tofu goed bedekt is.

Hak ondertussen de koriander (inclusief de steeltjes) fijn en de bosui in dunne dingetjes. Meng met het limoensap. Verdeel de tofu over vier borden of les op een serveerschaal. Leg het bosui/koriandermensgel erop en serveer.

Nog meer lekkers