Aziatische recepten

Dit recept valt onder

Pannenkoekjes met Peking eend

Samenvatting

  • Bereiden 30 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

2 eendenborsten

Vijfkruiden

sojasaus

honing

20 Pekingeend pannenkoekjes (vriesvak van de toko)

Bosui

1/2 komkommer

Hoisinsaus om te serveren

Sharing is caring!

Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveerd met maar een heel klein beetje vlees erbij. Dat knapperige vel is namelijk het állerlekkerst. Om het vel super knapperig te krijgen, bak je het apart en strooi je het later over je pannenkoeken. Waanzinnig leker.

Bereidingswijze voor Peking eend


Verwijder het vel voorzichtig van de eendenborst. Leg het neer in een koude koekenpan, leg er keukenpapier op en zet hier een tweede koekenpan op met een zwaar gewicht erin. Bijvoorbeeld een vijzel of blikken met eten. Draai het vuur hoog en bak het vel in 20 minuten knapperig. Draai halverwege om.

Hou 1 tl vijfkruidenpoeder apart en meng de rest van het vijfkruidenpoeder met de sojasaus en honing. Laat het vel uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en 1 tl vijfkruidenpoeder. Laat het vet dat uit het vel is gekomen in de pan zitten.

Draai het vuur weer medium hoog en bak de eend in ca. 8-10 minuten well-done. Zet het vuur niet te hoog, dan verbranden de honing en de sojasaus. Laat de eend 5 minuten rusten. Snijd dan zowel het vlees als de huid in dunne reepjes.

Snijd ondertussen de bosui en komkommer in dunne reepjes. Stoom de Pekingeendpannenkoekjes in 2 minuten gaar. Doe het vlees van de eend in een schaal en leg hier bovenop de knapperig gebakken huid. Doe de komkommer, bosui en hoisin in aparte bakjes en leg de Pekingeendpannenkoekjes op een bord. Laat iedereen aan tafel z’n eigen pannenkoekjes rollen.

Nog meer lekkers