Aziatische recepten

Heerlijke vegetarische bamisoep

Samenvatting

  • Bereiden 45 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

2 liter groentebouillon

4 stengels bosui

6 cm gember

zout

400 gr eiernoedels

200 gr sugarsnaps

300 gr doperwtjes

15 gr koriander

1 limoen

Sharing is caring!

Een Aziatische bouillon maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Door gember en bosui mee te koken in kant-en-klare bouillon maak je hem instant Chinees. Het frisse van de limoen in combinatie met de sugar snaps en doperwten maken dit een heerlijke soep voor als de zon schijnt. Probeer ook eens deze heerlijke Chow mein en maak hem vegetarisch door de oestersaus te vervangen voor vegetarische oestersaus!

Bereidingswijze voor vegetarische bamisoep

Breng de groentebouillon aan de kook. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 5 cm en de gember in plakken. Voeg toe aan de bouillon en draai zodra hij kookt het vuur lager. Laat circa 30 minuten pruttelen en verwijder de bosui en gember.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.

Maak de sugar snaps schoon en kook 1 minuut in de bouillon. Voeg de doperwtjes toe en kook nog 1 minuut. Draai het vuur uit.

Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de soep eroverheen. Hak de koriander (inclusief de steeltjes) fijn en snijd de overige 2 bosuien in dunne dingen. Snijd de limoen in parten.

Verdeel de koriander en bosui over de soep en leg op elke kom een limoenpartje. Knijp die net voor het eten over de soep en roer door.

Nog meer lekkers