Alcoholvrije Negroni: een feestelijke mocktail

De klassieker

Negroni is een klassieker uit Italië. Het is van oorsprong een alcoholische versnapering. De cocktail bestaat uit een mix van drie gelijke delen van gin, rode vermouth en Campari. Dit drankje heeft een nogal bijzondere geschiedenis. Negroni werd namelijk voor het eerst gemaakt in Florence, door graaf Camillo Negroni (vandaar de naam). Hij was groot fan van de Americano, maar had voor de verandering zin in wat sterkers. Hij gaf zijn Americano een upgrade met gin in plaats van soda water.

Alcoholvrije negroni

Er zit dus aardig wat drank in de originele variant, maar ik maak ‘m vandaag toch echt alcoholvrij. Toen ik de klassieker met alcohol voor het eerst dronk, proefde ik een zoetigheid, bitterheid en wat pit. Een hele bijzondere combinatie die je prima kunt nabootsen met een paar alcoholvrije ingrediënten. Voor de bittere en licht pittige smaak grijp ik naar een alcoholvrije gin en een flesje Crodino. Ik vul deze alcoholvrije Negroni verder aan met de sweetness van sinaasappel en druivensap. Ik maak ‘m af met een beetje citroensap naar smaak. Een en al alcoholvrije heerlijkheid. 

Cranberry punch maken

Haal je allermooiste cocktailglas uit de kast, want het is tijd om deze alcholvrije Negroni te maken. Boen de sinaasappel schoon en snijd er dunne schijven uit. Verdeel wat ijsblokjes over de glazen en giet het citroensap, druivensap en de alcoholvrije gin erbij en schenk als laatste wat Crodino er overheen. Maak het feestje af met een gezellig schijfje sinaasappelsap. Serveer de glazen met een rietje of roerstokje en roer het kort door. Tada! Je alcoholvrije cocktail is ready to drink

Andere knallende cocktails

Maak je er een alcoholvrije cocktail party van? Lees dan dit artikel met zes van mijn alcoholvrije toppers. 

miljuschka negroni
Totale tijd5 minuten

alcoholvrije negroni: een knallende eindejaarscocktail

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

personen+
  • 1 biologische sinaasappel 
  • ijsblokjes 
  • 2-4 el citroensap 
  • 50 ml rood druivensap 
  • 75 ml alcoholvrije gin
  • 1 flesje Crodino

Bereidingswijze: 

  • Boen de sinaasappel schoon en snijd er 2 mooie dunne schijven uit. 
  • Vul de glazen met ijsblokjes en verdeel het citroensap (naar smaak), druivensap en de alcoholvrije gin erover. Top af met Crodino en garneer met een sinaasappelschijf. Zet in elk glas een rietje of roerstokje en roer kort.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.