Aardappelkoekjes met dille

Tijd

Recept Aardappelkoekje met dille: bereidingswijze

Nederlanders staan er om bekend dat zij van huis uit aardappeleters zijn en ik dacht ook altijd dat aardappelen een zuiver Nederlands product zijn. Maar als ik de geschiedenis van de aardappel er op na lees, is dat niet zo. De aardappel werd pas in de 18e eeuw door ontdekkingsreizigers vanuit Zuid-Amerika naar Nederland gebracht. Eerst wisten wij Nederlanders niet wat we met deze knol aan moesten en aten we de giftige steel. Het schijnt even te hebben geduurd voordat we begrepen dat het juist de knol was, die zo smakelijk is. Eenmaal tot die ontdekking gekomen zijn er talloze aardappelrecepten ontwikkeld. Ik wil jullie een aardappelkoekje met dille laten proeven. Dit aardappelkoekje met dille doet het bij jou thuis vast heel goed. Als lunchgerecht, bijgerecht of zomaar tussendoor als snack. Met dank aan de ontdekkingsreizigers!  Probeer ook eens deze lekkere aardappelsalade!

Was de aardappels en rasp ze met een grove rasp. Knijp het vocht eruit en doe in een beslagkom.

Snipper de sjalot en hak de dille fijn. Klop het ei los.

Meng de aardappelrasp met ei, sjalot, kaas en dille en breng op smaak met peper en zout.

Vorm 12 koekjes van het aardappelmengsel.

Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een hete pan en bak de koekjes een paar minuten aan iedere kant, tot ze mooi bruin zijn. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de koekjes in nog ongeveer 5 minuten goed gaar worden.

aardappelkoekjes met dille

Aardappelkoekje met dille recept

No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje
Keuken Glutenvrij
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende nieuwe aardappels 600-700 gr
  • 1 sjalotje
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • half bosje dille
  • 25 gr boter
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Was de aardappels en rasp ze met een grove rasp. Knijp het vocht eruit en doe in een beslagkom.
  • Snipper de sjalot en hak de dille fijn. Klop het ei los.
  • Meng de aardappelrasp met ei, sjalot, kaas en dille en breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm 12 koekjes van het aardappelmengsel.
  • Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een hete pan en bak de koekjes een paar minuten aan iedere kant, tot ze mooi bruin zijn. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de koekjes in nog ongeveer 5 minuten goed gaar worden.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.