5x Wat te doen op Valentijnsdag in tijden van corona?

Categorieën: Blogs

In deze bijzondere tijden zullen we Valentijnsdag toch even wat anders moeten vieren dan normaal. Een bezoekje aan je favoriete restaurant, een weekendje shoppen of een dagje naar de sauna gaat helaas deze Valentijnsdag niet op. Dit jaar moeten we onze creativiteit de vrije loop laten gaan. Wat is er te doen op Valentijnsdag in tijden van corona? Om je op weg te helpen heb ik 5 tips voor een coronaproof Valentijnsdag met je lief.

1 – Wandelroute

Nederland is massaal aan de wandel. Kleed je warm aan en ga samen lekker naar buiten. Ik vind het zelf heerlijk om een wandeling te maken in het bos, maar vind een wandeling door Amsterdam ook prachtig met dit weer. Door de dikke laag sneeuw ziet het er bijna sprookjesachtig uit.

De Stadswandeling heeft wandelingen in o.a. Amsterdam, Haarlem, Zwolle, Leeuwarden en Groningen uitgestippeld langs de mooiste plekjes èn de culinaire hotspots voor take away. Via de website van De Stadswandeling kan je een stad kiezen en een plekje reserveren.

2 – Thuis uit eten

Thuis uit eten! Dek de tafel, zet een bos rozen op tafel, kaarsen aan et voilà! Een romantisch diner voor twee. Je kan natuurlijk zelf de keuken induiken, maar een at home box bestellen bij je favoriete restaurant kan ook. In dit artikel vind je 5 heerlijke afhaalboxen zodat je thuis uit eten kan.

3 – Schaatsen

Met een beetje geluk kunnen we komend weekend het ijs op, dus haal je schaatsen uit het vet! Check wel eerst even of het ijs dik genoeg is. Daarna natuurlijk binnen opwarmen met een heerlijke kop warme chocolademelk.

Tip: In Utrecht organiseren verschillende horecaondernemers een ‘elfkroegentocht’ over de Oudegracht, waar je onderweg onder andere Gluhwein, zopie en snert kan bestellen.

4 – Hotelovernachting

Een van de weinige dingen die nog wel mogen: een hotelovernachting boeken. Heerlijk om even een nachtje van huis te zijn, nu we allemaal aan huis gekluisterd zijn. Inspiratie nodig?

Strandhotel

Conservatorium Hotel

Château St. Gerlach

Tip: Op zoek naar een originele hotelovernachting? Hier vind je inspiratie!

5 – Wijnproeverij at home

Dol op wijn? Organiseer een wijnproeverij voor thuis! Bij wijnproeverijbox.nl bestel je een compleet pakket, zodat je thuis aan de slag kan. In de box vind je de bestelde wijnen, een uitgebreide wijnbeschrijving, een proefnotitie formulieren met daarop de geur- en smaakcirkel en de instructies. Het kind kan de was doen!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.