5 x de lekkerste gerechten met ei

Categorieën: Pasen, Receptbundels

Ondanks alle toestanden rondom corona wordt het toch gewoon dit weekend weer Pasen. Een andere pasen als normaal wellicht, maar dat is natuurlijk geen reden om niet gezellig met het gezin de paasdagen te vieren. En wat is dan leuker dan een aantal fijne gerechtjes te maken met eieren!

De lekkerste gerechten met ei

Dus heb ik voor jullie alvast 5 x de lekkerste gerechten met ei op een rijtje gezet. Kun je meteen mee aan de slag!

Om het rijtje met lekkere eiergerechten af te trappen heb ik mijn absolute favoriet; namelijk scrambled eggs. Heerlijk op een zacht wit bolletje met uitgebakken spek!

Scrambled eggs

Japanse omelet met ei

In het rijtje van lekkerste gerechten met ei mag deze Japanse omelet eigenlijk ook niet ontbreken. Het is weer eens een hele andere manier om je paasontbijt mee te beginnen. Heerlijk met gerookte zalm!

Japanse omelet

Wentelteefjes

Voor wentelteefjes mag je me altijd wakker maken. Heerlijk om oud brood op die manier op te maken en het is ook nog eens heel erg eenvoudig om te maken. Een leuke variatie op dit eenvoudige gerecht is trouwens om in plaats van gewoon oud brood eens oud krentenbrood te gebruiken. Dat maakt het nog lekkerder!

Wentelteefjes

Snij eens een paashaas

Traditioneel begint iedereen natuurlijk altijd met het kleuren van eieren, maar waarom niet eens een gezellige paashaas gemaakt in plaats van het schilderen? Net zo leuk en wat mij betreft weer eentje in het rijtje lekkerste gerechten met ei!

paasei

Gevulde eitjes met zalm

En natuurlijk mag een van mijn favorieten niet ontbreken: de gevulde eitjes met zalm. Heerlijk als tussendoortje maar misstaat ook zeker niet op de ontbijttafel tijdens pasen. Overigens kun je de gerookte zalm ook makkelijk vervangen door bijvoorbeeld krokant gebakken spekjes of wat sprietjes bieslook.

Gevulde eieren met zalm
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.