3x Beauty’s uit blik

Een budgettip

Zoals ik al zei, is tonijn uit blik relatief goedkoop. Wil je extra op de kosten letten? Houd de (online) folders van diverse supermarkten in de gaten, want blikjes tonijn zijn regelmatig in de aanbieding. Zodra je de kop ‘1+1 gratis’ leest pak je deze recepten er gewoon weer lekker bij.

Even een kleine side step: in de nieuwste editie van mijn Miljuschka Magazine (de dikke wintereditie) deel ik nog veel meer toppers uit blik met je. Bestel ‘m eenvoudig via de webshop

Tonijnburger

Hamburgers, kipburgers en zalmburgers. Allemaal heerlijk, maar wist je dat je van tonijn uit blik heel makkelijk een lekkere tonijnburger maakt? De burger ontstaat door de combinatie van paneermeel, eieren en smaakmakende kruiden. Bak ‘m goudbruin aan, leg er een plakje cheddar op en laat die goed smelten. Ik krijg er een beetje tuna melt vibes van. De tonijnburger serveer ik op een Italiaanse bol en daar voeg ik nog wat tzatziki en sla aan toe. Ja, je hoort het goed, het is een werelds burgertje. 

Pasta met tonijn

Met tonijn uit blik én twee andere bliktoppers genaamd anjovis en tomaten, maak je een overheerlijke pasta. Niet iedereen vindt anjovis even lekker. Onterecht, want het is een smaakmaker waar je u tegen zegt. Give it a try

Tuna Poké bowl

Voor een tuna poké bowl heb je helemaal geen verse tonijn nodig. Met tonijn uit blik, mayonaise, sojasaus, rijst, bosui, furikake en shiracha maak je al een verrukkelijk maaltje op Japanse wijze.

Restjes tonijn uit blik bewaren

Tonijn uit blik over? Bewaren is easy. Wel even een dingetje: bewaar tonijn na openen absoluut niet in blik. Metaal heeft namelijk een slechte invloed op de smaak. Daarnaast is het niet al te best voor je gezondheid. Verplaats de tonijn gewoon naar een luchtdichte container en zet het in de koelkast. Dit houdt de tonijn vers en smaakvol. In het algemeen kun je het twee tot drie dagen in de koelkast bewaren. Wil je tonijn nog langer bewaren? Plaats je bakje tonijn dan gewoon in de vriezer. Dichte blikjes tonijn zet je natuurlijk gewoon in de voorraadkast. 

De precieze bereidingswijze van deze gerechten met tonijn uit blik vind je hieronder of in de video. 

 
3x beauty's uit blik Miljuschka tonijnburger
Totale tijd15 minuten

Tonijnburger

4 van 14 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen

Tonijnburger

  • 2 blikken tonijn
  • 4 el paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 el kappertjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 handje koriander gehakt
  • 1 snuf peper en zout
  • 2 Italiaanse bollen vers of afbakbrood
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 6 el tzatziki
  • 4 plakken cheddar
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 

  • Bak de Italiaanse bollen af volgens de instructies van de verpakking af of kies voor verse bollen.
  • Laat de tonijn uitlekken. Doe het in een kom en voeg daar paneermeel en 2 eieren aan toe. Voeg ook de kruiden, koriander, peper en zout en kappertjes toe en meng goed door elkaar. Maak van het tonijnmengsel 4 bolletjes en vorm ieder bolletje tot een burger.
  • Zet een pan op het vuur en verhit een eetlepel olijfolie. Bak de tonijnburgers tot ze goudbruin van kleur zijn. Leg op iedere burger 1 plakje cheddar en laat dit nog even kort smelten.
  • Besmeer de onderkant van de Italiaanse bollen met tzatziki en beleg met ijsbergsla. Plaats twee burgers op ieder broodje. Maak af met nog 1 eetlepel tzatziki. Leg de bovenkant van het broodje op de burger en je tonijnburger is klaar.  
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

3x beauty's uit blik tonijn pasta
Totale tijd10 minuten

Pasta met tonijn

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 1 blik tonijn
  • 200 gr spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 ansjovis
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • handje basilicum

Bereidingswijze: 

  • Kook de spaghetti al dente met een flinke snuf zout. 
  • Zet een pan op het vuur en verhit 1 eetlepel olijfolie. Bak de ui even kort aan en voeg de ansjovis toe. 
  • Voeg vervolgens de knoflook en tomaten toe. Laat even sudderen en voeg daarna ook de tonijn toe.
  • Schep de pasta over uit de kookpan naar de pastasaus met tonijn en roer het geheel goed door elkaar.
  • Verdeel de pasta over de borden en maak af met verse basilicum.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

3x beauty's uit blik Miljuschka tuna poke bowl
Totale tijd15 minuten

Tuna poké bowl

Nog geen beoordelingen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 personen
  • 1 blik tonijn
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl sojasaus
  • 250 gr rijst
  • 1 bosui
  • 2 tl furikake
  • Sriracha naar smaak

Bereidingswijze: 

  • Kook de rijst volgens de instructies van de verpakking.
  • Meng de tonijn met de mayonaise en sojasaus in een kom.
  • Doe de rijst op een bord, leg het tonijnmengsel erop, maak af met bosui, furikake en sriracha.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.