Ga je de sushiwraps met meerdere personen eten? Bouw dan gezellig de tafel vol. Zo kan iedereen zelf bepalen wat er op de wrap komt. Weer eens wat anders!
Sushi, maar dan lekker makkelijk
Zin in sushi, maar geen zin om urenlang te rollen, vouwen en stressen over of je rijst wel plakt? Dan heb ik iets beters voor je: sushi wraps. Alle smaken van sushi, maar dan in een lazy luxe versie. Het is snel, knetterlekker en perfect voor drukke dagen, feestjes, of gewoon als je jezelf wil trakteren op iets vers & fancy zonder te zweten in de keuken.
En het leukste? Je kunt eindeloos variƫren. Van klassiek met zalm tot spicy kip of zelfs een vegan versie met krokante tofu en avocado. Alles mag, alles kan. Je wikkelt het gewoon in een nori-vel, wrap of slablad en tadaaa: sushi, maar dan op jouw manier.
Wat is een sushi wrap eigenlijk?
Zie het als een kruising tussen een sushirol, een wrap en een poke bowl. Alle goede dingen van sushi, rijst, vis, knapperige groenten, sesamzaadjes, wasabi, soja, gember, maar dan makkelijk opgerold in een wrap of nori-vel. Geen matjes, geen gedoe. Gewoon vullen, vouwen, happen maar. Het is letterlijk comfortfood dat je met je handen mag eten. En ja, daar worden wij hƩƩl blij van.
Sushi wrap zalm
Maak je klaar voor de allerlekkerste sushi wrap die je ooit hebt geproefd. De sushi wrap met zalm. De zalm haal je natuurlijk vers bij de visboer. Houd je nou niet heel erg van rauwe zalm? Dan kun je ook gerookte zalm of pulled zalm gebruiken. Ćn believe it or not, er bestaat tegenwoordig ook vega zalm.

Sushi wrap zalm
Ingrediƫnten
- 1 vel nori
- 1 el Kewpie mayo
- 1 el sesamzaadjes
- 1/4 avocado
- 4 plakjes komkommer
- 1 el lente-ui
- 4 plakjes vers gesneden zalm (100 gr)
- 1 handje sushi rijst (om 1/4de van het norivel te bedekken)
- 1 el siracha
- 1 snuf peper
Bereidingswijze:
- Knip het norivel in het midden tot de helft. Leg het norivel op een droge plank.
- Bereid de sushi rijst volgens verpakking. Beleg 1/4de deel van het norivel met sushi rijst. Bestrooi de sushi rijst vervolgens met sesamzaadjes en de lente-ui.
- Beleg de tweede kwart van het norivel met de verse zalm en verdeel de sirachasaus over de zalm.
- Snijd de avocado en beleg de derde kwart van het norivel. Kruid de avocado met peper.
- Smeer de vierde kwart van het norivel in met Kewpie mayo en verdeel de halve komkommer plakken over de mayo.
- Vouw de vierde kwart over de derde kwart. Vouw de derde kwart vervolgens over de tweede kwart. Vouw daarna de tweede kwart over de eerste kwart. Tada! Je hebt een sushi wrap.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over MiljuschkaSushi wrap kip
Mmm… deze sushi wrap met kip is echt lekker. Ik vul de sushi wrap met teriyaki kip, avocado, lente-ui, sushirijst, sesamzaadjes, sirachasaus en Japanse mayonaise. Een smeuĆÆge combinatie waar je u tegen zegt.
Sushi wrap kip
Ingrediƫnten
- 1 vel nori
- 1 el Kewpie mayo
- 1 el sesamzaadjes
- 1/2 avocado
- 1/2 lente-ui
- 1 handje sushirijst (om 1/4de van het nori vel te bedekken)
- 100 gr kip teriyaki
- 1 el sirachasaus
Bereidingswijze:
- Knip het norivel in het midden tot de helft. Leg het nori vel op een droge plank.
- Bereid de sushi rijst volgens verpakking. Beleg 1/4de deel van het norivel met de sushi rijst. Bestrooi de sushi rijst vervolgens met de sesamzaadjes en lente-ui.
- Bereid de kip teriyaki en beleg de tweede kwart van het norivel.
- Snijd de avocado in plakjes en beleg de derde kwart van het norivel. Verdeel de sirachasaus over de avocado.
- Smeer de vierde kwart van het norivel in met Kewpie mayo. Verdeel de edamame boontjes over de mayo.
- Vouw de vierde kwart over de derde kwart. Vouw de derde kwart vervolgens over de tweede kwart. Vouw daarna de tweede kwart over de eerste kwart. Tada! Je hebt een sushi wrap.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over MiljuschkaSushi wrap krab
Als je van de california sushirol houdt, dan weet ik zeker dat jij deze sushi wrap met krab ook heel lekker gaat vinden. Het idee is eigenlijk hetzelfde, maar deze goedgevulde topper is gewoon wat groter. Ga je liever voor een luxe rol? Dan kun je de surimi krabsticks ook vervangen voor verse krab. Echt een aanrader.
sushi wrap krab
Ingrediƫnten
- 1 vel nori
- 1 el sirachasaus
- 3 surimi krabsticks
- 1/4 avocado
- 2 el edamame boontjes
- 1 handje sushi rijst
- 1 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze:
- Knip het norivel in het midden tot de helft. Leg het norivel op een droge plank.
- Bereid de sushi volgens verpakking. Beleg 1/4de deel van het norivel met de sushi rijst, bestrooi de rijst met sesamzaadjes.
- Trek de surimi krabsticks uit elkaar en leg deze op de tweede kwart van het norivel.
- Beleg de derde kwart van het norivel met edamame boontjes.
- Snijd de avocado in reepjes en beleg de vierde kwart van het norivel.
- Vouw de vierde kwart over de derde kwart. Vouw vervolgens de derde kwart over de tweede kwart. Vouw daarna de tweede kwart over de eerste kwart. Tada! Je hebt een sushi wrap.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over MiljuschkaSushi wrap vega
Eet je geen vis of vlees? No problemo! Je vervangt dan het vlees of de vis voor een vega vervanger. In dit recept kies ik voor reepjes pittige tofu, maar je hebt bijvoorbeeld ook vegetarische kipstukjes. Ga vooral voor jouw meest smaakvolle favoriet.
Ingrediƫnten
- reepjes pittige tofu
- 4 plakjes komkommer
- 1 handje wortel julienne
- 1 handje sushi rijst
- 1 el hoisinsaus
- 1 el siracha saus
- 1 el Japanse mayo
Bereidingswijze:
- Knip het nori vel in het midden tot de helft. Leg het nori vel op een droge plank.
- Bereid de sushi rijst volgens verpakking. Beleg 1/4de deel van het norivel met de sushi rijst.
- Smeer de tweede kwart van het norivel in met 1 el hoisinsaus. Bereid indien nodig de tofu en leg de tofu op de hoisinsaus.
- Smeer de derde kwart van het norivel in met sirachasaus en leg de halve plakjes komkommer erop.
- Leg een handje wortel julienne op de vierde kwart van het norivel.
- Vouw de vierde kwart over de derde kwart. Vouw de derde kwart vervolgens over de tweede kwart. Vouw daarna de tweede kwart over de eerste kwart. Tada! Je hebt een sushi wrap.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka