10x De lekkerste kerstboxen

Categorieën: Blogs

Kerst zal dit jaar anders zijn dan normaal. Na de persconferentie van afgelopen maandag ziet het vooruitzicht voor de horeca er ook somber uit. Ik ben er al zo lang verdrietig om. Om ervoor te zorgen dat wij alsnog kunnen genieten van lekker eten hebben veel restaurants een goed alternatief bedacht: Kerstdiner to go. Hieronder de 10 lekkerste Kerstboxen voor de feestdagen. Steun de horeca een beetje en eet smakelijk!

1 – Lindenhoff

Lindenhoff rollade wildzwijn

Misschien heb je Lindenhoff wel eens voorbij zien komen op mijn Instagram. Mocht je hier nog nooit geweest zijn, dan zou ik dat zeker nog een keer doen. Lindenhoff verkoopt bij de Marché de mooiste producten; vlees van eigen boerderij, groenten en fruit van volle grond, broden, wijnen, boerenkazen maar ook verse vis. Voor de feestdagen hebben zij een Kerstmenu samengesteld met de drie populairste gerechten. Het 3-gangenmenu voor 4 personen is te bestellen op de website van Lindenhoff voor €119,95.

2 – Waldorf Astoria

Afternoon tea at home! Waldorf Astoria Amsterdam heeft speciaal voor de feestdagen een festive afternoon tea box samengesteld met de lekkerste versnaperingen. Hoe leuk ziet dit eruit? Dit is echt een feestje op tafel. Bestellen kan op de website van Waldorf Astoria voor €35,50 per persoon.

3 – RIJKS

Het meeste werk heeft het team van RIJKS al voor je gedaan, maar thuis mag jij het diner nog afmaken. Door de make-away box van RIJKS kun je thuis genieten van een culinair 4- of 6-gangen menu. Kleed de tafel een beetje mooi aan en serveer de gerechten uit. Net alsof je in het restaurant bent! De make-away box kan je hier bestellen vanaf €55,00 per persoon.

4 – Restaurant Daalder

Restaurant Daalder

Restaurant Daalder heeft een 8-gangen fine dining diner (€89,00 p.p.) voor thuis samengesteld om zo ondanks alles toch een fantastische culinaire Kerstavond te beleven. En voor de vegetariërs onder ons: er is ook een vega variant! Daarnaast hebben ze ook nog een 5-gangen menu voor €59,00 per persoon. Bestellen kan hier.

5 – The Bakery Amersfoort

The Bakery Amersfoort

Nog geen dessert voor Kerst? Dan moet je echt even een kijkje nemen bij The Bakery Amersfoort. Voor €37,50 bestel je de Patisserie Grand Dessert box met onder andere choux vanille en een punt tarte tatin. De box is voor 4 personen. Ik bel er dol op! Op de website van The Bakery Amersfoort kan je dit heerlijke dessert bestellen.

6 – Restaurant FOER

Begin van dit jaar heb ik zo lekker gegeten bij Restaurant FOER. Als je het mij vraagt is dit het NOMA van Amsterdam. Gerechten om door een ringetje te halen! Het goede nieuws: ook zij hebben een kerstmenu samengesteld om af te halen. Het 4-gangen menu (€52 p.p.) of 7-gangen menu (€75 p.p.) bestel je hier.

7 – Kaagman & Kortekaas

Kaagman en Kortekaas

Nog een lekkere! Kaagman & Kortekaas hebben een aantal heerlijke menu’s klaarstaan voor een kant en klaar kerstdiner. Thuis moet je het gerecht nog afmaken, maar daar heb je niet veel voor nodig. Het instructiefilmpje wordt meegeleverd, dus dat moet helemaal goed komen. Zo heb je toch een restaurantmaaltijd aan eigen tafel. Het 4-gangen (€50,00 p.p.) en 3-gangen diner (€37,50 p.p.) zijn hier te bestellen.

8 – Café Par Hasard

Cafe Par Hasard

Café Par Hasard heeft twee heerlijke kerstpakketten samengesteld, zodat je alsnog ultiem kan genieten van het kerstdiner. Je hoeft het eten alleen nog even op te warmen en voilà: aan tafel! Een aanrader voor een echt Limburgs kerstgevoel thuis. De pakketten zijn voor 2 personen en hier te bestellen voor €90,00.

9 – Paco Ciao

Paco Ciao

Paco Ciao maakt het je al helemaal makkelijk deze Kerst! In Paco’s foodbox vind je twee verschillende 3-gangenmenu’s voor twee dagen. Je hoeft dus helemaal niet meer te bedenken wat je gaat eten. Handig! De foodbox is ook nog eens voor twee personen. Bestel de box op de website van Paco Ciao.

10 – Restaurant Hemel & Aarde

Bij Restaurant Hemel & Aarde zijn ze geïnspireerd door de natuur. Het menu wordt dan ook bepaald door wat de aarde op dat moment te bieden heeft. En zeg nou zelf: dit 4-gangenmenu ziet er toch heerlijk uit? Met de meegeleverde instructies heb je alles in huis om er een bijzonder kerstdiner van te maken! Het kerstmenu kost €75,00 voor 2 personen en is hier te bestellen.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!