10x Gevulde eieren voor je paastafel

Weet je wat ik echt bizar vind? Hoe chocolade paaseitjes tegenwoordig in duizend smaken komen. Stroopwafel, karamel-zeezout, gin-tonic (ja echt) en zelfs roze peper met limoen. Maar niemand die het heeft over het OG-eitje van Pasen: de gevulde eieren. Gek toch? Want geloof me: daar kun je dus ook alle kanten mee op.

Tijd om het suffe jaren ’70 imago van het gevulde ei af te stoffen en er een juicy, spicy, crispy comeback van te maken. Hier zijn 10 lekker variaties die je zo op tafel tovert.

De basics van het gevulde ei

Gevulde eieren zijn het ultieme retro feestje en doen het altijd goed. Maar de basis – het ei zelf – moet wel gewoon goed zijn. Want ja, hoelang kook je die eitjes nu eigenlijk? Acht tot tien minuten is de sweet spot. Te kort, en je loopt het risico op een net-niet-gestolde dooier waar je geen vulling van kunt maken. Te lang, en je krijgt dat blauwige randje rond de dooier, en dat willen we niet. Tip van mij: leg de eieren in koud water, breng ze aan de kook en zet vanaf dat moment je timer. Na het koken meteen laten schrikken in koud water, dan pellen ze makkelijker en blijven ze mooi van structuur. Dat stevige, fluweelzachte geel in het midden is je canvas – en geloof me, daar kan een hoop op geprakt worden.

Met een kleurtje

En als je dan toch bezig bent, waarom niet een beetje kleur in de boel brengen? Roze gevulde eieren – kom maar door met die Pinterest-perfect vibes. Je maakt ze heel eenvoudig door de gehalveerde, gekookte eieren even te laten weken in een badje van bietensap. Gewoon uit een potje, niks ingewikkelds. Laat de gehalveerde eieren daar zo’n 2 tot 4 uur in liggen (in de koelkast), afhankelijk van hoe intens je de kleur wilt. En jawel hoor, je krijgt zo’n prachtig, subtiel ombre-effect waarbij het wit langzaam overloopt in een zachtroze gloed. Ook leuk met kurkuma voor geel of rodekoolsap voor paarsblauw – hallo regenboogborrel! Zorg wel dat je de eieren eerst kookt en daarna pas kleurt, anders is het effect verloren en heb je vooral veel geknoei.

Gevulde eieren 2.0

1. Carbonara-eitjes

Dit is basically spaghetti carbonara in een eitje. Wat je doet: meng de eidooiers met een lepeltje mayo, geraspte Parmezaan, uitgebakken pancetta en een snuf versgemalen zwarte peper. Vul de eihelften ermee en top af met nog een beetje pancetta en extra Parmezaan. Goddelijk.

2. Asian crispy chili eggs

Deze heeft spice, crunch én umami. Meng de eidooiers met een scheutje mayo, een likje sriracha en een halve theelepel crispy chili oil (die van Lao Gan Ma is top). Doe er een scheutje sojasaus bij voor zoutigheid. Vul je eitjes en maak af met lente-ui en sesamzaad of furikake.

3. Kimchi-mayo eitjes

Kimchi lovers opgelet. Hak wat kimchi superfijn en roer die door je eigeel met wat mayo. Een drupje rijstazijn maakt ‘m fris. Vul je eihelften, en strooi er geroosterde nori of furikake over. Instant party.

4. Chips & viseitjes

Ken je die scene uit The Bear waarbij ze een omelet met chips-crisp maken? Geniaal. En dat kan dus net zo goed bij gevulde eieren. Meng je eigeel met mayo, mosterd en een snuf citroenrasp. Top af met verkruimelde chips (truffel, zout & azijn – leef je uit) en een theelepel foreleitjes of kaviaar. Knapperig, zout, smeuïg – alles wat je wilt.

Gevulde eieren met zalm

5. Gevuld met zalm

Het ultieme brunch eitje als je het mij vraagt. Namelijk, gevuld met gerookte zalm. Helemaal fijn, dit is een super makkelijk recept en staat geweldig aan de Paas brunch tafel. Mijn hele recept vind je hier.

6. Truffel-eitjes

Chic as hell. Meng je eidooiers met truffelmayonaise, wat citroensap en een klein beetje Parmezaan. Garneer met truffelvlokken of een drupje truffelolie en snuf zwarte peper. Fancy brunch alert.

7. Pesto-parmezaan eitjes

Zonnige vibes in een eitje. Mix eigeel met groene pesto, mayo en geraspte Parmezaan. Je kunt er ook wat pijnboompitten opdoen voor de crunch. Basilicum erbij, klaar.

8. Bacon-maple eggs

Voor de zoet-zout fans. Meng je eigeel met mayo, een mini drupje ahornsiroop en kruimel er crispy bacon door. Dit klinkt gek, maar is zó goed. Denk: ontbijt meets borrelhap.

9. Chorizo en chili

Ga voor pit met deze mix van chorizo en chili. Hoe? Als topping krokant uitgebakken chorizo en je maakt de vulling extra pittig met wat chilipoeder. Deze pittige eitjes, zullen je omver blazen. Zo maak je ze.

gevulde eieren

10. Avocado-limoen eitjes

Vervang de mayo door geprakte avocado, meng met eigeel en voeg limoensap, zout en een beetje jalapeño toe. Beetje koriander erover, en je hebt basically guacamole in een ei.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.