Zomerse appeltaart met aardbeien

Zomerse appeltaart

Het geheim van deze taart zit hem in de combinatie van verse appels en sappige aardbeien. Het frisse zuur van de appels gaat perfect samen met de zoete smaak van de aardbeien. De taart heeft een knapperige bodem die je zelf easy peasy kunt maken (als je het deeg maakt, is het belangrijk om het lang genoeg te laten rusten voordat je het uitrolt). 

Zin in een beetje extra zomer? Serveer de taart met een flinke bol aardbeienijs. Nog lekkerder!

Kortom, dé perfecte zoetzure traktatie voor a sunny day!

Zomerse appeltaart met aardbeien
Zomerse appeltaart met aardbeien
Totale tijd2 uur 10 minuten

Zomerse appeltaart met aardbeien

4.04 van 50 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

6
  • 250 g roomboter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 350 g bloem en extra om het deeg op uit te rollen
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rode appels
  • 250-300 g aardbeien
  • 2 el aardbeienjam
  • 3 el custardpoeder

Bereidingswijze: 

  • Maak het appeltaartdeeg door roomboter, basterdsuiker, bloem, 1 ei, bakpoeder en een snufje zout tot een samenhangend deeg te kneden (dit kan in een keukenmachine of met de hand). Vorm het deeg tot een platte schijf, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Rol 3/4 van het deeg, op een licht met bloem bestoven werkvlak, uit tot een cirkel van ongeveer dertig centimeter. Leg dit in de ingevette springvorm. Snijd de randen bij en zet in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht).
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes van 1,5-2 centimeter. Snijd de aardbeien in tweeën of in vieren. Doe deze samen met de custardpoeder, aardbeienjam en stukjes appels in een kom en hussel goed door.
  • Schep het fruit op de taartbodem. Maak van de rest van het deeg een mooi rastertje voor boven op de taart. Bestrijk met 1 losgeklopt ei en bak 60 tot 70 minuten in de oven tot de appeltaart mooi goudbruin is. Laat de taart afkoelen.

Tip!

Tip
Wanneer je het deeg te kort laat rusten en nog steeds heel plakkerig is, dan kun je het ook prima in de vorm drukken. Zorg voor opstaande randen van ongeveer 2,5 centimeter en dat het overal ongeveer even dik is.
De taart extra zomers maken? Serveer hem met bolletjes aardbeienijs.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.04 from 50 votes (49 ratings without comment)