Wat is hamburgersaus?
Hamburgersaus is een saus die vaak op hamburgers wordt gebruikt om extra smaak toe te voegen. En ja, daar is ‘ie weer, maar hamburgersaus wordt vaak vergeleken met de “speciale saus” die bekend is van fastfoodketens zoals de Big Mac-saus van McDonald’s. Eigenlijk is als je het mij vraagt, de burgersaus de saus der sauzen. Je mengt namelijk mayonaise, ketchup én mosterd met elkaar. Deze 3 sauzen maken dus samen dé perfecte saus voor op je burger.
Zelf hamburgersaus maken
Ik zei het hierboven al, burgersaus maken is dus allesbehalve moeilijk, want wat je moet doen is vooral alle sauzen uit je koelkast pakken en daar de saus van maken. Maar als je zelf burgersaus gaat maken, moet je ook nog 2 andere dingen pakken. Augurken én cayennepeper. Precies door deze twee ingrediënten wordt de saus zo speciaal. Zuur en pittig, maar ook romig van de mayonaise en weer zoet van de ketchup. Het is gewoon alles in één.
Nu de burger nog
Maar de grote vraag is natuurlijk waar doe je die burgersaus dan op? Op een burger natuurlijk! Ik heb talloze burger recepten voor je. Van de beste burger ooit tot een tortilla burger of een Mexicaanse kipburger tot een pulled pork burger. En ja, die hamburgersaus kan wat mij betreft gewoon overal op.

Hamburgersaus
Ingrediënten
- 6 el mayonaise
- 1 tl ketchup
- 1 el Dijon mosterd
- 0,5 tl augurkensap Gewoon uit de pot augurken
- snufje cayennepeper
- Eventueel nog kleine stukjes augurk
Bereidingswijze:
- Meng in een kommetje alle ingrediënten door elkaar. Smeer ‘m vervolgens op je hamburgerbroodje. Eet smakelijk!

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.