Zalmsalade op crackers
De lekkerste dingen zijn soms het meest eenvoudig om te maken. Voor een snelle lunch maak ik vaak een makkelijk zalmsalade of een makkelijke tonijnsalade. In dit geval gebruikte ik een blikje zalm en mengde dat met wat lekkere extra’s om deze salade te maken.
Zo maak je de zalmsalade
Het maken kost je letterlijk een paar minuten. Voor 2 crackers gebruik ik meestal 1 blikje zalm. Klein formaat, natuurlijk niet een groot blik. Er zit -afhankelijk van het merk – ongeveer 150-200 gr zalm in.
Het lekkerste vind ik om dit te mengen met een lekker romige mayonaise, kappertjes, fijn gesneden paprika en optioneel een teentje of een half teentje knoflook.
Rauwe knoflook is vaak erg scherp dus je kunt het eventueel even aanbakken maar dat is dan weer extra werk en extra afwas. Makkelijk is het dus om het weg te laten als je niet van rauwe knoflook houdt. Ik vind het wel een lekkere pit aan de salade geven.
Ik serveer de zalmsalade hier op crackers maar je kunt het bijvoorbeeld ook heel goed serveren op slaschuitjes. Volg je momenteel een ww programma dan zijn de punten ook heel laag op die manier. Plus je voegt extra groentes toe. Altijd een pluspunt als je het aan mij vraagt.
Heb je geen zin in slaschuitjes maar wil je wel graag de zalmsalade iets opfrissen met meer groen, voeg dan rucola of veldsla toe aan de salade voor wat extra groente.
Ben je fan van zalm, probeer dan zeker ook eens mijn omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm.

Zalmsalade op crackers
Ingrediënten
- 1 blikje zalmfilet
- 1/2 teentje knoflook geraspt
- 1 bosuitje in ringetjes
- 1 limoen rasp
- ½ rode paprika in kleine blokjes
- 1 el kappertjes fijngehakt
- 6 ontpitte olijven in plakjes
- 2 el mayonaise licht en romig
- 2 stuks Volkoren knackebrood
Bereidingswijze:
- Maak het blikje zalm open en laat vocht eruit lopen. Doe in een kom en haal het met een vork uit elkaar.
- Pureer of rasp het halve teentje knoflook en doe bij de zalm. Hou je niet zo van rauwe knoflook laat het dan weg. De smaak is vrij sterk.
- Voeg bosuitje, limoenrasp, rode paprika, kappertjes, de olijven en mayonaise toe aan de zalm en roer het geheel om tot een romige salade.
- Serveer de salade op crackers.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.