Walnotenspread – voor op toast of cracker

Tijd

Categorieën: Bijgerechten, Herfst, Recept

Walnotenspread

Behalve de kweeperen vallen de noten hier ook volop van de bomen. Tijd om ze op te maken dus. Nu kun je walnoten gerust wat langer bewaren dus dat is prettig, maar deze walnotenspread is ideaal als je een overdosis walnoten hebt.

Het enige wat je nodig hebt is een goede keukenmachine of een staafmixer die dit soort spreads aankan. Ik voeg een beetje tahini toe aan de mix omdat ik hou van die smaak, maar je zou het kunnen afwisselen met bijvoorbeeld amandelpasta of iets vergelijkbaars.

Walnotendip

Walnotenspread – voor op toast of cracker

Deze heerlijke walnotenspread is ideaal voor de herfstdagen en als je eens wat anders op de borreltafel wilt serveren
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 100 gr walnoten
  • 100 gr oud brood
  • 1 el tahini
  • 1 citroen
  • 1 tl komijnpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd het brood in blokjes en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de walnoten toe en draai even mee.
  • Doe de tahini, specerijen, zest en sap van de citroen en de olijfolie erbij en draai nog even.
  • Voeg afhankelijk van de gewenste dikte nog wat water toe.
  • Breng op smaak met peper en zout

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.