Zalmburgers zijn een gezonde variant op de reguliere hamburger en daarbij nog heel lekker ook! Mijn zalmburger recept is heel gemakkelijk om te maken, zodat je binnen 10 tot 15 minuten geniet van deze overheerlijke vistraktatie.
Recept zalmburgers: bereidingswijze
Deze lekkere zalmburgers voor twee personen (of misschien wel gewoon twee stuks voor jezelf) heb je snel op tafel staan. Je begint met het brood en de cashewnoten fijn te malen tot je een soort paneermeel hebt. Daarna snijd je de zalm tot gehakt en meng je dit met de currypasta. Vervolgens kneed je hier 2 zalmburgers van.
Klop nu het eiwit los. Je haalt de burgers door het losgeklopte eiwit heen om ze vervolgens door het paneermeel te halen. Nu bak je de burgers in 8 minuten gaar.
Voor de garnering op het broodje meng je allereerst de mayonaise, yoghurt en sambal met elkaar. Daarna snijd je de broodjes doormidden en doe je de zelfgemaakte saus er op. Schaaf tot slot de komkommer in plakjes en leg die plakjes op de saus. Vervolgens leg je de zalmburgers daar weer bovenop. Nu kun je heerlijk gaan genieten van je zalmburgers!

Zalmburgers recept
Ingrediënten
- 200 gram zalm
- 1 sneetje oud brood
- 15 gram cashewnoten
- 1 eiwit
- 1 theelepel currypasta
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel sambal
- 1/4 komkommer
- 2 hamburgerbroodjes
Bereidingswijze:
- Deze lekkere zalmburgers voor twee personen (of misschien wel gewoon twee stuks voor jezelf) heb je snel op tafel staan. Je begint met het brood en de cashewnoten fijn te malen tot je een soort paneermeel hebt. Daarna snijd je de zalm tot gehakt en meng je dit met de currypasta. Vervolgens kneed je hier 2 zalmburgers van.
- Klop nu het eiwit los. Je haalt de burgers door het losgeklopte eiwit heen om ze vervolgens door het paneermeel te halen. Nu bak je de burgers in 8 minuten gaar.
- Voor de garnering op het broodje meng je allereerst de mayonaise, yoghurt en sambal met elkaar. Daarna snijd je de broodjes doormidden en doe je de zelfgemaakte saus er op. Schaaf tot slot de komkommer in plakjes en leg die plakjes op de saus. Vervolgens leg je de zalmburger daar weer bovenop. Nu kun je heerlijk gaan genieten van je broodje zalmburger.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.