Witte chocolade geboorte fudge

Witte chocolade geboorte fudge

Na de geboorte donuts en de geboortetaart werd het tijd voor een wel heel machtige lekkernij. Machtig lekker ook trouwens; de geboorte fudge.

Het maken van de geboorte fudge is echt heel eenvoudig, maar je moet wel rekening houden met een aantal uur opstijven in de koelkast. Hou daar dus goed rekening mee als je het gaat maken. Je wilt niet dat je het te kort van tevoren maakt als je gasten krijgt.

Hou ook rekening met het feit dat de geboorte fudge echt heel machtig is, dus snij kleine puntjes en maak ze zeker niet te groot.

geboorte fudge 5
Totale tijd4 uur 20 minuten

Witte chocolade geboorte fudge

4.72 van 28 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)
  • 400 gr witte chocola
  • 30 gr boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • Muisjes in roze en blauw

Bereidingswijze: 

  • Doe de boter en de witte chocola (in stukjes) bij elkaar in een kom. Smelt deze samen au bain marie tot alles mooi glad is en gesmolten.
  • Doe nu de gecondenseerde melk erbij en roer tot alles een geheel is geworden. Het kan zijn dat de chocola weer iets stolt maar heb geduld. Het komt uiteindelijk goed.
  • Zet een laag bakblik klaar en bedek de binnenkant met bakpapier. Laat de randen van het papier uitsteken, zodat je de fudge straks makkelijk uit het blik kunt liften.
  • Giet de inhoud van het pannetje uit in het bakblik en spreid de fudge gelijkmatig uit over de bodem. Verdeel de muisjes over de bovenkant heen naar wens en druk voorzichtig iets in de vulling.
  • Laat de fudge voor een paar uur opstijven in de koelkast en snij in kleine puntjes om te serveren. Het is nogal machtig dus maak de puntjes niet te groot!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.