Weekmenu week 6

Deze week staat er weer een verrassend menu op jou te wachten. Vis, vlees en vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Deze week kies is voor een reis rond de wereld. Ben je benieuwd naar mijn nieuwe weekmenu? Lees dan snel verder en laat je verrassen door deze wereldse lekkernijen. 

Maandag – Vietnamese pannenkoeken

Banh Xeo Vietnamese pannenkoek

Deze week start ik met een geweldig diner: Vietnamese Bánh Xèo. Bánh Xèo is een knapperig gevulde rijstpannenkoek die in Vietnam heel populair is. En met goede reden, want het is verschrikkelijk lekker! De vulling van de Vietnamese pannenkoek kun je natuurlijk variëren naar eigen wens. Zo kun je gaan voor garnalen, buikspek, kip en noem maar op. Ik kan er wel honderden op!

Dinsdag – Franse ratatouille

Ratatouille

Vandaag een heerlijke Franse ratatouille. Ik hou van dit soort eenvoudige recepten, maar heb er wel mijn eigen twist aan gegeven! Van origine komt er alleen een tomatensaus bij de ratatouille, persoonlijk vind ik het heerlijk om er extra slagroom en melk bij te voegen. Enne… lekker veel oude kaas! Het is de perfecte warme maaltijd voor een doordeweekse dag.

Woensdag – Braadworst in cider-mosterdsaus

Braadworst in cider mosterdsaus

Niets gaat boven een goede worst, am I right?! Dit keer ga ik voor een stevige Duitse braadworst in cider-mosterdsaus. Als worsten worden gestoofd op de barbecue, dan gebeurt dat vaak met bier, maar ik was Miljuschka niet als ik het niet anders zou doen. Ik kies in dit geval voor de fruitige, licht scherpe smaak van appelcider, die perfect samengaat met de rijke hartigheid van worst. 

Donderdag – Oekraïense bietensoep met linzen en yoghurt

Bietensoep met linzen en yoghurt

Borsjt of borsjtsj is de naam voor bietensoep uit de Oekraïense keuken. Het wordt niet alleen in Oekraïne veel gegeten, maar in andere Oost-en Centraal-Europese landen. Ik maak ‘m het liefste met rode bieten, linzen en… yoghurt. Het is een frisse smaaksensatie! Ik heb gekozen voor een neutrale yoghurt, maar je kunt ook voor een plantaardige yoghurt gaan: dan maak je deze bietensoep meteen helemaal vegan!

Vrijdag – Hollandse kapsalon

Homemade kapsalon

Op vrijdag ga ik los! Hoe vaak heb jij wel niet midden in de nacht na een slok of twee te veel een kapsalon naar binnen gewerkt? Oftewel een bakje vol met patat, vlees, sla en heel veel saus? Nou, ik vaak zat, maar tegenwoordig zet ik de kapsalon ook gewoon tijdens het avondeten op tafel. It’s called a guilty pleasure!

Zaterdag – Scandinavische labskovs

Labskovs

Het klinkt als een stuk meubilair dat ze verkopen bij de Ikea, maar niets is minder waar. Labskovs is een oud woord voor stoofpot. Niet alleen in Denemarken zijn ze fan van labskovs, dit populaire recept verspreidde zich naar alle Scandinavische en Noord-Europese havensteden en elk land drukte er zo zijn eigen stempel op. Dit eenpansgerecht, gemaakt van aardappelpuree, stoofvlees en groenten geserveerd met bieslook en ingelegde biet. Vet lekker dus!

Zondag – Griekse melktaart

Griekse melktaart galatopita

Deze zondag maak ik een Griekse melktaart, geloof me: dit is watertandend lekker! Je kunt de Griekse melktaart eigenlijk nog het beste vergelijken met een kruising tussen een cheesecake en een custardpudding. Ik vind het qua smaak zeker overeenkomen met een gebakken cheesecake. In Griekenland wordt de galatopita het meest gegeten als dessert, maar ik eet hem zelf het liefste de hele dag door! I Can’t get enough!

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.