Deze week gaan we ons zelf verwennen met kleurrijke groenten, verwarmende smaken en natuurlijk een zoete afsluiter! Alles wat je nodig hebt om de donkere dagen net wat lichter te maken! Ik heb de recepten geselecteerd om het wat makkelijker te maken voor jou en je elke dag weer een klein geluksmomentje te geven, of het nou een gezonde start van de week is, een knusse stoofpot voor een doordeweekse dag, of een taart om het weekend mee in te luiden! Krijg je er al zin in? Duik met me mee de keuken in en geniet elke dag van iets lekkers!
Maandag – Gezonde traybake met zalm

Maandag… We willen het allemaal lekker makkelijk, maar gezond starten! Daarom trappen we de week af met deze kleurrijke traybake vol zalm, groenten en kruiden. Het geheim van traybake? Alles gaat op één bakplaat, geen gedoe, geen bergen afwas, alleen maar pure smaak. Dit gerecht is bomvol omega 3 door de zalm en zit tjokvol groenten zoals broccoli en paprika, die heerlijk karameliseren in de oven. Lekker, snel en voedzaam, zodat jij vol energie de week begint! Kijk hier voor het recept!
Tip: Snijd de groenten alvast in de ochtend of zelfs de avond van tevoren, dan hoef je na een lange dag alleen nog maar de bakplaat de oven in te schuiven. Simpel toch?
Dinsdag – Kipstoof: een winterse maaltijd

Oh, dinsdagavond en de kou slaat toe… Tijd voor een gerecht dat je echt even omarmt! Deze winterse kipstoof is precies wat je nodig hebt: malse stukken kip, langzaam gegaard in een rijke, kruidige saus met groenten. Denk aan smaken als tijm, rozemarijn, en een hint van wijn die de kip heerlijk sappig en smaakvol maakt. Het is zo’n gerecht waar je keuken zalig van gaat ruiken en waarbij je alvast in de relaxmodus kunt komen terwijl alles zachtjes pruttelt. Serveer met aardappelpuree, een lekker stokbrood of een stevig boerenbrood om die heerlijke saus mee op te deppen. Dit is ultiem genieten!
Woensdag – Shakshuka met zoete aardappel en geroosterde tomaatjes

Woensdag, lekker halverwege de week, en we gaan voor iets kleurrijks en voedzaams: Shakshuka! Deze Midden-Oosterse klassieker heeft een twist met zoete aardappel en tomaatjes, die je even in de oven roostert voor extra smaak. De eieren stollen heerlijk in de pittige tomatensaus, terwijl de zoete aardappel zorgt voor een verzadigend, gezond en licht gerecht. Vegetarisch, maar zó vol van smaak dat je het vlees helemaal niet mist. Perfect voor de woensdagavond als je het aan mij vraagt!
Donderdag – Spaanse soep met aardappel en chorizo

Op donderdag reizen we af naar Spanje voor een heerlijke, vullende soep met aardappel en chorizo. Deze soep brengt het zonnetje op je bord, zelfs als het buiten regent. De chorizo geeft een pittige, rokerige smaak en de aardappels maken de soep lekker stevig en voedzaam. Deze Spaanse soep is zo goed gevuld dat hij perfect is als avondmaaltijd, elke lepel brengt je die diepe smaken van paprika en kruiden. Niks is lekkerder dan een verwarmende soep vol smaak!
Vrijdag – Pasta carbonara taart

Yesss, het is vrijdag! En op vrijdag gaan we voor iets bijzonders, iets wat ook een beetje decadent voelt: een pasta carbonara taart! Dit is precies wat je denkt: romige pasta in een knapperige taartvorm, gevuld met spekjes, eieren, en een smeuïge saus. Deze taart is niet alleen geweldig om te zien, maar ook heerlijk voor het begin van je weekend. Maak dit als een verrassend gerecht voor je vrienden of familie; iedereen zal versteld staan dat carbonara op deze manier kan. Snijd hem aan zoals je een taart zou snijden, en geniet van elke romige hap!
Zaterdag – Snert: zo maak je Hollandse erwtensoep

Zaterdag staat in het teken van Hollandse traditie, en wat is er nu Hollandser dan een dikke kom snert? Deze erwtensoep is het ultieme gerecht na een frisse boswandeling of een winterse dag buiten. Het is een gerecht dat lekker mag pruttelen en vol zit met verse groenten, aardappel en natuurlijk een rookworst om het helemaal af te maken. Het beste: Snert wordt eigenlijk alleen maar lekkerder als je het van tevoren maakt, dus maak gerust een grote pan en bewaar wat voor later in de week. Genieten maar!
Zondag – Appelcake met yoghurt

Zondag is natuurlijk: bakdag! We sluiten de week af met deze heerlijke, lichte appelcake met yoghurt. Dit is zo’n cake die je huis heerlijk laat ruiken naar kaneel en appel, en de yoghurt zorgt voor een luchtige, smeuïge textuur. Perfect voor bij een kop koffie of thee in de middag, als je even niets anders aan je hoofd hebt dan genieten van iets lekkers. Deze cake is eenvoudig te maken, en hij blijft een paar dagen lekker, mocht er iets overblijven (maar daar twijfel ik aan!). Om het helemaal af te maken, haal nog wat slagroom in huis en bestrooi de cake met wat poedersuiker, echt een feestje! Zo, dat was ‘m voor deze week. Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als ik. Maak er een mooie, smaakvolle week van, en vergeet niet: koken is liefde delen! Eet smakelijk, en tot volgende we