Lieve dames en heren! Daar is die weer… Deze week gaan we van voedzaam en makkelijk tot verrukkelijk en verrassend. Dit is het soort eten waar je blij van wordt, dat je met liefde klaarmaakt en waar je stiekem nog een keer van opschept. We gaan aan de slag met recepten die snel klaar zijn, maar toch het gevoel geven van een culinair hoogstandje. Ga je mee? Hier komt jouw weekmenu vol heerlijke twists en een dosis liefde uit de keuken.
Maandag – Makkelijke traybake AVG
We starten de week relaxed, want maandag is ideaal voor een traybake! We gaan voor een bakplaat vol kleur en smaak, ardappeltjes, verse groenten en een stukje vlees (of een lekkere vega-optie). Kruiden erover, even roosteren en voilà! Dit is jouw nieuwe ‘ik-heb-geen-tijd-maar-wil-wel-lekker-eten’ gerecht. De oven doet al het werk terwijl jij nog even kan bijkomen van het weekend.
Dinsdag – Curry van zoete aardappel en kikkererwten
Op dinsdag maken we een geurige curry die je huis vult met het warme aroma van specerijen. De zoete aardappel en kikkererwten curry is een smakelijke en voedzame budgetvriendelijke topper. Het zachte van de zoete aardappel, het kruidige van de specerijen, en een romige kokosbasis maken dit gerecht gewoonweg onweerstaanbaar. Perfect om op te warmen en jezelf even te verwennen. Serveer hem met een kommetje rijst of naan om te dippen, dit is comfortfood ten top. En wedden dat je hier ook de dag erna nog blij van wordt als je een restje over hebt?
Woensdag – Paprikasoep
Halverwege de week is het tijd voor een dampende, vitaminerijke soep. Deze paprikasoep is zoet, zacht en vol smaak. De geroosterde paprika’s geven de soep een diepe, warme smaak die nog lekkerder wordt met een vleugje room. Hij is heerlijk als licht hoofdgerecht of lunch, maar je kunt er ook een geroosterd broodje met een likje aioli bij serveren voor een extra bite.
Donderdag – Pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen
Vandaag gaan we voor een beetje luxe met deze pasta met gebakken zalm. We combineren de zalm met verse tuinbonen, een scheutje room en een fris hintje van citroen. Dit is pasta zoals je hem misschien nog niet kent, het frisse van de citroen tilt de smaken op en maakt dat elke hap licht en zomers aanvoelt, terwijl de zalm zorgt voor dat rijke, volle gevoel. Het is een perfecte maaltijd als je zin hebt in iets speciaals zonder uren in de keuken te staan. En eerlijk? Die knapperige zalm op je bord zorgt ervoor dat het gerecht nét dat beetje extra heeft. Een gerecht dat smaakt alsof je in een Italiaans restaurant zit, maar gewoon bij jou thuis!
Vrijdag – Homemade kapsalon
It’s Friday! Haal het weekend maar in huis. Dat gaan we zeker doen met een geweldige klassieker: de homemade kapsalon. Fietjes uit de oven, lekker krokant en perfect goudbruin, bedekt met malse stukjes kip of gehakt, frisse sla, tomaatjes, en een dikke laag gesmolten kaas. Voor de ultieme afwerking gooi je er een paar flinke scheppen knoflooksaus overheen en een vleugje sambal voor de liefhebbers. Dit gerecht geeft je alles wat je van een vrijdagavondmaaltijd wilt: makkelijk, rijk van smaak en een tikkeltje ondeugend. Perfect voor een avondje op de bank met een film of serie aan!
Zaterdag – Patatje hachee stoofvlees
Een patatje stoof is zó lekker! Of het nu met runderstoof is of met rendang, alles is lekker. Dit keer ga ik voor traditioneel en maak ik een patatje hachee stoofvlees. Maar dat niet alleen, ik doe er ook nog wat uienringen op, want waarom ook niet. Ohja, en coleslaw. Het perfecte schaaltje comfortfood. Volgens mij is dat het thema van deze week.
Zondag – Stroopwafel blondie
De week sluiten we af met een zoete knaller! Deze stroopwafel blondie is de traktatie waar je het hele weekend naar hebt uitgekeken. Denk aan een zachte, smeuïge blondie met een vleugje vanille, doorweven met stukjes chewy stroopwafel en een heerlijk zoete karamelachtige smaak. Perfect om te serveren met een bolletje vanille-ijs of gewoon zo uit de oven, nog warm en knisperend. Dit is de ultieme verwennerij en de perfecte afsluiter van je week. Even je zorgen laten varen en genieten van deze zondagshemel op een bord!
Zo, dat was ‘m! Een week vol makkelijke gerechten, comfortfood en een flinke dosis plezier aan tafel. Eet smakelijk en geniet!