Weekmenu week 4

We zitten midden in januari en wat hebben we dan nodig? Heel lekker eten en een handig weekmenu! Deze week mixen we klassieke winterse smaken met verrassende wereldse twists. Perfect voor die knusse avonden waarbij je even de drukte wilt laten varen en wilt genieten van een heerlijke maaltijd. Zet je boodschappenlijst maar klaar, want deze gerechten ga je keer op keer willen maken!  

Maandag – Zuurkoolsoep met krokante rookworst

Zuurkoolsoep met krokante rookworst

Maandag heeft soms dat extra duwtje nodig om goed te beginnen, en deze zuurkoolsoep is de perfecte kickstarter. Romig, hartig en met een lichte zuurtint die het nét even anders maakt dan je gewend bent. De krokante rookworst on top maakt het een feestje. Dit is Hollandse kost met een upgrade! Perfect met een stuk knapperig brood erbij om in die heerlijke soep te dopen. Perfecte maaltijd om de week mee te starten als je het aan mij vraagt!  

Zuurkoolsoep met krokante rookworst

Dinsdag – Thaise curry met zalm en kokos

Thaise curry met zalm

Op dinsdag trekken we de wijde wereld in! Deze Thaise curry is fris, romig en een tikkeltje pittig, precies wat je nodig hebt om je dag op te fleuren. De zachte zalm in combinatie met de rijke kokossaus en geurige specerijen brengt je direct in tropische sferen. Tip: Serveer met geurige jasmijnrijst of basmati rijst en een limoenpartje voor die finishing touch. Als je gek bent op curry’s dan gaat dit een nieuwe favoriet worden!  

Thaise curry met zalm en kokos

Woensdag – Ultieme Boeuf Bourguignon

Ultieme boeuf bourguignon

Woensdag staat in het teken van ultieme Franse gezelligheid. Mijn Boeuf Bourguignon is een recept waar je even de tijd voor neemt, maar geloof me: dat is het zo waard. Je kan het al een dag van tevoren maken, dan is het stiekem nog lekkerder, ik raad je sowieso aan om een grote pan te maken, zodat je een deel kan invriezen in porties. Zo heb je altijd wat lekkers achter de hand voor de drukke dagen. Proef je al het stoofvlees dat smelt in je mond, een saus die rijk is aan smaken en een geur in je keuken waar je blij van wordt. Serveer met een romige aardappelpuree of knapperig stokbrood om al die saus op te vangen. Dit is alles wat je wilt.

Ultieme Boeuf Bourguignon

Donderdag – Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

We gaan naar Zuid-Afrika! Bobotie is misschien wel één van de meest verrassende gerechten die je kunt maken. Het zoet-pittige gehakt met een romige ricottalaag erboven is hemels, en de frisse snijbonen zorgen voor een knapperig contrast. Gezond, makkelijk en lekker! Serveer met een beetje chutney of een frisse salade en je avond kan niet meer stuk. 

Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

Vrijdag – Zoetzure garnalen met rijst

Zoetzure garnalen met rijst miljuschka

Friyay! Het is tijd voor een feestje! Deze zoetzure garnalen zijn snel klaar en zitten bomvol smaak. De zoete en zure balans zorgt ervoor dat je blijft opscheppen. Een heerlijk gerecht voor de makkelijke vrijdagavond. Combineer met wat gestoomde rijst en misschien een frisse komkommersalade. Perfect als afsluiting van je werkweek of als je vrienden over de vloer krijgt. Iedereen gaat versteld staan van deze smaken!  

Zoetzure garnalen met rijst

Zaterdag – Flammkuchen met paddenstoelen, spek en geitenkaas

Flammkuche met paddenstoelen

Zaterdag is de dag om het weekendgevoel te omarmen, en wat past daar beter bij dan een heerlijke Flammkuchen? Dit gerecht is de perfecte combinatie van knapperig, hartig en romig. De dunne, krokante bodem vormt de basis voor een topping van aardse paddenstoelen, ziltig spek en romige geitenkaas. De smaken vullen elkaar prachtig aan en zorgen ervoor dat je bij elke hap iets nieuws proeft. Wat dit gerecht extra leuk maakt, is dat het snel en eenvoudig is om te maken, maar toch een echte showstopper op tafel is. Perfect voor een ontspannen avond met een goed glas witte wijn of een ijskoud biertje. 

Flammkuchen met paddenstoelen, spek en geitenkaas

Zondag – Ultieme worteltaart (carrotcake)

Mil Carrotcake

Op zondag nemen we de tijd om te bakken, en er is geen betere manier om de week af te sluiten dan met mijn ultieme worteltaart. Dit is niet zomaar een carrotcake, het is een meesterwerk vol warme specerijen, sappige geraspte wortel en een vleugje nootachtige crunch. De taart is heerlijk luchtig en toch lekker smeuïg, precies zoals een perfecte worteltaart hoort te zijn. 

De ster van de show? Die onweerstaanbare roomkaastopping. Fluweelzacht, lichtzoet en met een vleugje citroen om het geheel op te frissen. Het is de kroon op je taart, letterlijk en figuurlijk. Strooi er eventueel wat gehakte walnoten of pecannoten overheen voor een knapperige finishing touch. 

Ultieme worteltaart (carrotcake)

Geniet van je week en nog een laatste tip: Check de recepten vooraf en schrijf alles op wat je nodig hebt. Zo kun je de hele week genieten zonder nog naar de supermarkt te hoeven rennen. 

Eet smakelijk!  

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.