Heerlijk hè, dat gevoel dat je snel iets lekkers op tafel tovert zonder dat je keuken verandert in een slagveld en je stresslevel door het dak gaat. Dit weekmenu staat dus volledig in het teken van smaakvolle gerechten die je in een halfuurtje fixt, lekker vlot, lekker voedzaam.
Maandag – Frittata met zalm, munt, doperwten en feta

We starten fris en fleurig met een frittata die niet alleen snel klaar is, maar ook echt een feestje op je bord. Denk fluffy eieren, knalgroene erwtjes, kruidige munt, zoute feta en sappige stukjes zalm. Een combi waar je zomerhartje sneller van gaat kloppen. Serveer met een frisse salade of gewoon zo, want hij is al perfect zoals-ie is.
Dinsdag – Pasta primavera met groenten en kip

Dinsdag doen we het kleurrijk en knapperig met deze snelle pasta primavera. Vol groenten, malse kip en een lichte saus die alles net even samenbrengt. Je voelt je goed, je buik is blij, en je hebt ‘m sneller gemaakt dan je favoriete bezorgservice kan aanbellen. Ideaal voor die doordeweekse dagen waarop je gezond wilt eten, maar vooral niet te moeilijk.
Woensdag – Cheesy eenpans lasagne

Yes baby, het is woensdag en we hebben zin in comfortfood. Deze lasagne maak je in één pan, geen lagen bouwen, geen oven nodig, en toch die lekkere cheesy goodness. Tomaat, pasta, kaas en liefde, that’s it. Dit is zo’n gerecht dat iedereen aan tafel stil krijgt.
Donderdag – Italiaanse eenpanskip met spinazie

Op donderdag gaan we Italiaans, maar dan zonder afwas-stress. Deze eenpanskip is sappig, kruidig, en zit boordevol spinazie die lekker wegsmelt in de saus. Voeg wat tomaatjes of olijfjes toe als je extra flair wilt, en serveer met volkorenbrood om alles op te dippen. Makkelijk, snel en zo goed dat je je afvraagt waarom je dit niet al elke week maakt.
Vrijdag – Pasta met gebakken zalm, verse tuinbonen en citroen

Deze pasta met zalm en tuinbonen is zo fris, zo smaakvol en zo snel klaar dat je ‘m zelfs na een lange werkdag met plezier maakt. De citroen geeft een fijne kick, de tuinbonen zorgen voor bite, en de zalm? Die bakt zich in no-time tot perfectie. Glas witte wijn erbij, slippers aan, en je hebt een klein feestje op vrijdagavond.
Zaterdag – Broodje biefstuk met geroosterde groentes

Weekend vibes = bourgondisch genieten. Maar dan nog steeds in 30 minuten. Dit broodje biefstuk is juicy, vullend en heerlijk rijk van smaak. De geroosterde groentes geven een lekker zoetje en het geheel is een soort luxe streetfood maar dan homemade.
Zondag – Het supersnelle romige citroendessert

Zondag sluiten we af met een toetje dat letterlijk in minuten op tafel staat, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Dit romige citroendessert is fris, fluweelzacht en precies zoet genoeg. Je serveert het in glaasjes, versiert het met wat fruit of munt, en BAM, iedereen is onder de indruk. Perfect slotstuk voor een week vol snel genieten.
Zie je wel, lekker eten hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Je hebt jezelf (en je tafelgenoten) deze week getrakteerd op snelle toppers vol smaak. Applausje voor jou!