Weekmenu week 27

Zomer in je bol, chaos in je agenda? Geen stress, ik heb je week weer heerlijk voor je uitgestippeld! Deze week trappen we af met comfort op maandag, spice op dinsdag en eindigen we met een regenboog aan ijsjes op zondag. Tussendoor krijg je van alles wat: eenpansgemak, Mediterrane vibes, schnitzel-cravings en een ouderwets lekkere bolognese voor het weekend. Makkelijk, smaakvol en kidsproof waar nodig. Want goed eten moet geen gedoe zijn, het moet gewoon lekker zijn. Dus hup, naar de keuken met je zonnige zelf! 

Maandag – Ovenschotel met aardappel en gehakt

Gehakt en aardappelschotel Miljuschka

Maandag = comfortfood. Punt. En daar hoort deze ovenschotel met aardappel en gehakt absoluut bij. Lekker smeuïg, knapperig van boven en vol van smaak. Zo’n gerecht dat je met liefde de oven inschuift, en daarna voldaan je bord leegschraapt. Of je nou terugkomt van werk, uit school of gewoon een beetje door je maandag heen sleept: dit is precies wat je nodig hebt. Bonuspunten als je er een beetje appelmoes bij serveert. Gewoon, omdat het kan. 

 

Ovenschotel met aardappel en gehakt

Dinsdag – Linzencurry met garnalen

Linzencurry met garnalen

Zin in iets met een kick? Deze linzencurry met garnalen is het antwoord op je doordeweekse dip. Bomvol specerijen, lekker kruidig en verrassend licht. Linzen geven je die fijne vulling, terwijl de garnalen voor dat luxe, zomerse gevoel zorgen. Serveer met naan of een flinke schep yoghurt en je hebt een maaltijd die niet alleen makkelijk is, maar ook voelt als een mini-vakantie op dinsdagavond. Namasté, baby. 

Linzencurry met garnalen

Woensdag – Eenpanspasta: orecchiette met feta en olijven

Orechiette met feta en olijf

We houden van snel, makkelijk en afwasvriendelijk. En daarom verdient deze eenpanspasta een vaste plek in je repertoire. Orecchiette, die gezellige ‘oortjes’, vangen perfect alle smaken van de zoute feta, olijven en tomaat. Het is een beetje alsof je op een zonnig Grieks terrasje zit, maar dan gewoon thuis, in je pyjama. Perfect voor die drukke woensdag waarop je eigenlijk nul zin hebt om te koken, maar wel lekker wilt eten. 

 

Eenpanspasta: orecchiette met feta en olijven

Donderdag – Schnitzels met gebakken aardappeltjes en sla

Schnitzels

Donderdag mag dan net zo goed ‘bijna-weekend-dag’ heten, dus we trappen vast een beetje af met deze kneiter van een klassieker. Krokante schnitzels, goudbruine gebakken aardappeltjes en een frisse salade on the side. Simpel? Jazeker. Maar o zo satisfying. En het fijne is: iedereen aan tafel wordt hier blij van. Een beetje citroen over je schnitzel, een klodder mayo bij je piepers en klaar ben je. Old school goodness! 

Schnitzels met gebakken aardappeltjes en sla

Vrijdag – Griekse gehaktballetjes met fetakaascrème en orzosalade

Griekse balletjes met fetadip miljuschka

De vrijdag luiden we natuurlijk goed in. En dat doe je met deze Griekse gehaktballetjes. Ze zijn sappig, kruidig en worden nog beter met die romige fetakaascrème. Oh, en die orzosalade erbij? Frisser dan fris. Alsof je de zon op je bord hebt liggen. Zet de tafel vol met dit soort mediterrane toppers, schenk een glas wijn in en laat dat weekendgevoel maar komen.  

 

Griekse gehaktballetjes met fetakaascrème en orzosalade

Zaterdag – Spaghetti bolognese: zo maak je mijn klassieke bolognesesaus

Spaghetti bolognese

Zaterdag is de dag voor slow food. Voor grote pannen op het vuur, terwijl je muziek draait, een wijntje opent en de geur van sudderende saus langzaam je huis vult. Deze klassieke spaghetti bolognese is er eentje waar je u tegen zegt. Dit is zonder twijfel mijn allerlekkerste recept. Geen snelle saus uit een potje, maar eentje waar je liefde en tijd in stopt. En dat proef je. Comfort, nostalgie en Italiaanse flair in één hap. Mamma mia, wat lekker. 

Spaghetti bolognese: zo maak je mijn klassieke bolognesesaus

Zondag – Regenboog ijsjes

Regenboog ijsjes

Zondag sluit je af met iets vrolijks. Iets kleurrijks. Iets waar iedereen blij van wordt. Deze regenboog ijsjes zijn een hit bij kids en volwassenen. Je maakt ze gewoon zelf met yoghurt, fruit en een beetje fantasie. Geen gedoe, geen kunstmatige zooi. Gewoon puur, kleurrijk en mega lekker. De perfecte afsluiter van de week. En bonus: je hebt meteen wat in de vriezer voor die volgende zomerdag. 

Regenboog ijsjes

Dat was ‘m weer. Een week lang koken met smaak, zonder kopzorgen. Van die smeuïge ovenschotel tot aan die vrolijke regenboog ijsjes, ik weet zeker dat je buik (en die van je gezin) er blij van wordt. Vergeet niet af en toe te proeven tijdens het koken (chef privileges!) en maak er vooral iets gezelligs van aan tafel. Tot volgende week, dan duiken we weer samen die keuken in. Smakelijk, lieverds! 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.