Weekmenu week 24

Je kent me inmiddels: ik ben dol op eten. Eten waar je blij van wordt en waar je tafelgezelschap stil van wordt (omdat ze met volle mond zitten te genieten). En laat dat nu precies zijn wat dit nieuwe weekmenu voor je in petto heeft. 

Deze week neem ik je mee op culinaire wereldreis in je eigen keuken. We duiken Mexico in, springen via Azië naar Italië en eindigen zondag met een oer-Hollandse guilty pleasure. En nee, je hoeft geen chef te zijn of uren in de keuken te staan. Want al deze gerechten zijn haalbaar, doordeweeks proof en gegarandeerd succes op je bord. 

Ben je er klaar voor? Daar gaan we! 

Maandag – Mexicaanse eenpanstopper met zoete aardappel en nacho’s

Mexicaanse 1 panner 1 miljuschka zoete aardappel

Maandag is bij mij vaak: ‘laat me even landen’ na het weekend. Dan wil je geen ingewikkeld gedoe, maar wel wel iets dat warm, voedzaam en verrukkelijk is. En dat is precies wat deze Mexicaanse eenpanstopper is. Denk: zoete aardappel, bonen, mais, een tikkie pit en een flinke hand nacho’s op het eind. Je favoriete toppings erop en je bent in één hap in fiesta modus. 

 

Mexicaanse eenpanstopper met zoete aardappel en nacho’s

Dinsdag – Zoetzure garnalen met rijst

Zoetzure garnalen met rijst miljuschka

Op dinsdag mag het een beetje swingen in de keuken. Deze garnalen in een zelfgemaakte zoetzure saus zijn echt de bom. Friszure ananas, knapperige paprika en juicy garnalen maken dit gerecht tot een doordeweeks diner met restaurant allure. Alles in de wok, even goed op hoog vuur bakken en hop! Klaar in no-time. 

Zoetzure garnalen met rijst

Woensdag – Eenpans romige groentesoep

Mil eenpans romige groentesoep

De woensdag staat in het teken van rust, eenvoud en comfort. Deze groentesoep is alles wat je nodig hebt: voedzaam, vullend, en zo romig dat je er bijna in wilt gaan liggen. Ideaal voor als je een overschot aan groente in je koelkast hebt, alles mag erin! Je blendt ‘m tot een fluweelzacht soepje of laat juist wat structuur zitten voor een robuust karakter. 

Serveer met een dikke plak brood met roomboter en wat grof zeezout. Geloof me: dit wil je elke week. 

 

Eenpans romige groentesoep

Donderdag – Een perfect gerecht voor doordeweeks: broccoli en biefstuk teriyaki

broccoli biefstuk teriyaki

Donderdag = knallen! Deze teriyaki met broccoli en biefstuk is er eentje waarmee je indruk maakt. De biefstuk is kort gebakken en blijft heerlijk mals, de broccoli beetgaar en knapperig… en die teriyakisaus? Sticky, zoet, hartig en vol umami. Alles wat je wil. Lekker met rijst, noedels of gewoon zoals ‘ie is. Het ruikt alsof je in een goede Aziatische bistro staat te koken. En ja, je mag daar best een wijntje bij openen. 

Een perfect gerecht voor doordeweeks: broccoli en biefstuk teriyaki

Vrijdag – Italiaanse rotolo met spinazie, snijbiet en ricotta

Italiaanse rotolo me spinazie snijbiet en ricotta

Ciao bella! Vrijdag luiden we het weekend in met Italiaanse flair. Deze rotolo, zeg maar een opgerolde lasagne, is een kunstwerk op je bord. Je maakt ‘m met verse spinazie, kleurrijke snijbiet en romige ricotta. De saus is rijk, het geheel is smeuïg, en het ziet eruit alsof je in een trattoria in Toscane zit. 

Pro-tip: Maak een extra schaal en vries in. Je toekomstige zelf gaat je eeuwig dankbaar zijn. 

 

Italiaanse rotolo met spinazie, snijbiet en ricotta

Zaterdag – Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Zaterdag is vaak de dag dat je iets méér uitpakt, zonder ingewikkeld te doen. Deze penne heeft het allemaal: hartig van de chorizo, knapperig van de notenkruim, en frisgroen door de broccoli. De smaken dansen met elkaar op je tong. Het is echt een gerecht waarmee je mensen stil krijgt aan tafel. Of ze nu blijven logeren of zomaar even komen eten. De kruimels zijn zoooo lekker, je zou ze bijna als snack willen bewaren. Niet doen. Strooi gul! 

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Zondag – Stroopwafel-blondie

ZOETE ZOOI Eefsfood.stroopwafelblondies.16259 JoorKitchen miljuschka

We sluiten de week af met een toetje dat het leven viert. Aardbeien, luchtige mousse, krokant kruimeldeeg en die decadente macadamia’s… Dit dessert in een potje is alles wat je wilt op een luie zondag. Lekker zoet, een tikje knapperig en zo lekker dat je stiekem het potje uitlikt. Serveer het met een lepeltje liefde en een grote glimlach. Want elke week hoort zo te eindigen. 

Stroopwafel-blondie

Zo. Jij bent weer helemaal voorbereid op een week vol smaak, gemak en gezelligheid. Vergeet niet: koken is geen wedstrijd. Het hoeft niet perfect. Als het maar lekker is. Doe het op jouw manier, zet er muziek bij, gooi een dansje tussendoor en vooral: geniet!

Volgende week weer een nieuw menu? Hell yes. Ik sta alweer te popelen!

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.