Binnen 30 minuten op tafel weekmenu week 23

Hier komt jouw snelle en sexy weekmenu: allemaal recepten die binnen 30 minuten op tafel staan, zonder dat je concessies hoeft te doen aan smaak, sfeer of gezelligheid. Want soms wil je gewoon lekker eten zonder uren te snijden, marineren of ingewikkeld te doen. Dit menu is er voor jou: drukke moeder, werkende held(in), of gewoon mens met honger en weinig tijd. 

Maandag – Kipsaté noedels met edamame en pinda’s

kipsate noedels

Maandag kan soms voelen als een sprintstart zonder warming-up. Maar deze kipsaté noedels geven je precies wat je nodig hebt: comfort, crunch en een flinke dosis smaak. De saus is romig en nootachtig, de edamame zorgt voor een frisse bite en de pinda’s geven dat fijne knarsmoment. Binnen 25 minuten zit je met stokjes of vork in de hand geluk van een bord te slurpen. Doen dus. 

Kipsaté noedels met edamame en pinda’s

Dinsdag – Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes

Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes en spinazie

Vandaag wil je het jezelf makkelijk maken, maar wel iets op tafel zetten waar iedereen stil van wordt. Deze malse kip in roomsaus is een winnaar. Romig, rijk, maar niet zwaar. De gebakken aardappeltjes maken het af, en die spinazie geeft je het idee dat je echt goed bezig bent. Dit is zo’n gerecht waar je instant happy van wordt. En geloof me: je gasten ook. 

Malse kip in roomsaus met gebakken aardappeltjes

Woensdag – Steak salade met komkommer, radijs en wasabi-dressing

Steak salade met komkommer, radijs en wasabi-dressing

Halverwege de week en tijd voor iets fris met pit! Deze steak salade is precies dat: snel, knapperig, sappig en met een verrassende wasabi-dressing die je wakker schudt (zonder je neus te laten huilen, beloofd). Perfect als je zin hebt in vlees, maar geen zware maaltijd wil. Zet er een glas wijn naast en je hebt een mini-bistro moment in je eigen keuken. Cheers! 

Steak salade met komkommer, radijs en wasabi-dressing

Donderdag – Pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus

Pasta met gewokte snijbiet en fetasaus

Pasta op donderdag is altijd een goed idee. Zeker als-ie zo lekker en snel is. Deze versie met gewokte snijbiet en een romige feta-saus is comfort met een groentekick. De zoute feta smelt prachtig door de saus, en die snijbiet geeft bite en kleur. In 20 minuten klaar, en niemand die proeft dat je het bijna met één hand gedaan hebt. (Oké, bijna.) 

Pasta met gewokte snijbiet en feta-roomsaus

Vrijdag – Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: gezond en snel

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten

Vrijdag = vlammen, maar dan op een relaxte manier. Deze mie met groente en cashews is jouw zen-maaltijd. Licht Aziatisch, super crunchy en in no-time klaar. Perfect voor na een lange werkdag waarop je vooral niet te lang in de keuken wil staan. De cashewnoten maken het gerecht helemaal af: knapperig, nootachtig en oh zo lekker. 

Mie met spitskool, broccoli en cashewnoten: gezond en snel

Zaterdag – Zwarte bonensoep met chorizo en nacho’s

Zwarte bonensoep met chorizo

Weekend baby! Tijd voor iets warms, pittigs en een tikkeltje stout. Deze zwarte bonensoep met chorizo is vullend, kruidig en vooral: sexy. De chorizo geeft dat rokerige randje, de zwarte bonen vullen lekker en de nacho’s on the side maken het af. Binnen 30 minuten heb je een feestelijke kom vol gezelligheid. Zet de salsa maar aan en maak er een mini-fiesta van. 

Zwarte bonensoep met chorizo en nacho’s

Zondag – Geitenyoghurt met Hollandse kersen

Geitenyoghurt met kersen

Zondag is voor slow vibes en zachte smaken. Deze geitenyoghurt met Hollandse kersen is fris, romig en een tikkie zoet. Geen bakken suiker, maar puur fruit en volle yoghurt. Serveer ‘m als ontbijt, brunch, toetje of alles tegelijk. Het is licht, liefdevol en klaar in vijf minuten. En hé: soms is eenvoud precies wat je nodig hebt. 

Geitenyoghurt met Hollandse kersen

Zo. Deze week heb je bewezen dat lekker eten niet gelijk staat aan uren stressen in de keuken. Je hebt gescoord met snelheid en smaak, en dat allemaal met maar een halfuur per dag. Trots op jezelf zijn mag. 

Dit menu is jouw geheime wapen voor drukke weken waarin je toch wilt genieten. Geen excuus meer voor droge boterhammen of lauwe afhaalmaaltijden. Gewoon echte gerechten, snel en sexy. 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.