Weekmenu week 23

Of je nu de week instapt met frisse moed of jezelf bij elkaar raapt na een iets te gezellige zondag: dit weekmenu is er om je te steunen, te verrassen en vooral te verwennen. Eten is zoveel meer dan brandstof. Het is troost, plezier, verbinding en gewoon puur genieten.

Deze week ga je van oer-Hollandse gezelligheid naar Mediterrane zon, van spicy kip naar cheesy comfort en eindig je met een dessert waar je stil van wordt (nou ja, stil… tot je “hmmmmm” zegt). Geniet ervan!  

Maandag – Captain’s dinner met kapucijners en spek

Captain's dinner

We trappen de week af met een echte gouwe ouwe. Captain’s dinner is comfortfood op z’n oer-Hollandse best. Kapucijners, spek, zilveruitjes… Dit is wat je eet als je weer even met beide benen op de grond wilt staan. Niks hip gedoe, gewoon een bord vol warmte en nostalgie. Serveer het met een kneiter van een klodder mosterd en laat die maandagstress van je afglijden. Dit gerecht is niet voor watjes, maar voor échte lekkerbekken. 

 

Captain’s dinner met kapucijners en spek

Dinsdag – Couscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokharten

Couscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokharten

Vandaag gaan we lekker licht en vrolijk met deze kleurrijke couscoussalade. Het is de perfecte balans tussen gezond en gezellig. Bloemkoolroosjes, broccoli en die lekker eigenwijze artisjokharten zorgen voor een frisse bite. En het mooie is: dit gerecht is zo klaar, maar smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Ideaal als je nog duizend dingen moet doen, maar wel lekker en voedzaam wilt eten. 

Couscous salade met bloemkool, broccoli en artisjokharten

Woensdag – Mediterrane kabeljauw uit de oven

Mediterrane kabeljauw uit de oven

Woensdag visdag, jawel! En vandaag doen we dat helemaal op z’n Mediterrane. Deze kabeljauw uit de oven is een feestje van smaken: olijven, tomaatjes, kruiden en een royale scheut liefde. Makkelijk in één schaal, dus weinig afwas en véél smaak. Serveer er een stukje knapperig brood bij om die heerlijke sappen mee op te deppen. Dit is het soort gerecht dat je doet dromen van een warm terrasje aan zee, met een glas witte wijn in je hand. 

 

Mediterrane kabeljauw uit de oven

Donderdag – Kip piri piri ovenschotel

Kip piri piri ovenschotel

Op donderdag mag het van mij weer een beetje knallen! Pittig, sappig en vol karakter. Deze ovenschotel met piri piri kip is een echte winner. Alles gaat in één schaal, dus de oven doet het meeste werk. Lekker veel paprika’s, kruidige kip en die fijne saus die erin trekt… Dit is troostvoer met temperament. Zet de schotel midden op tafel, laat iedereen zelf opscheppen en geniet van de smeulende blikken, deze komt vaker terug, beloofd. 

Kip piri piri ovenschotel

Vrijdag – Penne and cheese met prei

Penne and cheese met prei

Vrijdag = comfort. Punt. En deze penne and cheese is je warmste deken na een lange week. Romige kaassaus, zachte prei en pasta die net al dente is, dit is een knuffel in ovenschotelvorm. Je hoeft er verder weinig bij, misschien een frisse salade voor het idee, maar eigenlijk wil je gewoon een tweede bord. En dat mag. Want het is vrijdag. En jij hebt het verdiend. 

 

Penne and cheese met prei

Zaterdag – Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree

Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree

Vandaag pakken we uit. Biefstuk. Balsamico. Puree. Alles erop en eraan. Dit gerecht is luxe, maar zonder poeha. De balsamicojus is vol, diep en een tikje sexy. De bloemkool-aardappelpuree is fluweelzacht en maakt het helemaal af. Dit is een diner voor als je indruk wilt maken op je lief, op je vrienden, of gewoon op jezelf. Trek een goed glas rood open en geniet. Jij bent de chef vanavond. 

Biefstuk met balsamicojus en bloemkool-aardappelpuree

Zondag – Aardbeientoetje in een potje: met kruimeldeeg en macadamia’s

Dessert in een potje miljuschka

We sluiten de week af met een toetje dat het leven viert. Aardbeien, luchtige mousse, krokant kruimeldeeg en die decadente macadamia’s… Dit dessert in een potje is alles wat je wilt op een luie zondag. Lekker zoet, een tikje knapperig en zo lekker dat je stiekem het potje uitlikt. Serveer het met een lepeltje liefde en een grote glimlach. Want elke week hoort zo te eindigen. 

Aardbeientoetje in een potje: met kruimeldeeg en macadamia’s

Zo. Wat een week, hè? Je hebt niet alleen waanzinnig lekker gegeten, maar je hebt jezelf ook liefde op een bord gegeven en dat is waar het allemaal om draait. Geen poespas, gewoon met aandacht koken, genieten, proeven en delen. Misschien heb je een nieuw favoriet gerecht ontdekt, misschien heb je iemand verrast aan tafel, of misschien had je gewoon een me-momentje met dat aardbeientoetje op de bank. Hoe dan ook: je hebt het geflikt. 

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.