Gezond weekmenu week 18

Het is weer tijd om die keuken in te duiken, maar we zijn wel op de gezonde tour. Deze week heb ik een weekmenu samengesteld waar je u tegen zegt, boordevol groenten, kleur, comfortfood en dat dus allemaal gezond. Van spicy chili tot crunchy zoete aardappel en een geweldig rabarbertaartje. Let’s gooo!

Maandag – Bami goreng met kip-tofugehaktballen en veel groenten

Bami goreng met kip tofugehaktballen en veel groenten

We starten de week met kleur op je bord. Deze bami goreng is allesbehalve standaard. Het recept zit vol knapperige groenten en wordt afgemaakt met juicy kip-tofugehaktballen die echt alles in zich hebben. Een fantastische combi van eiwitten en groenten, precies wat je maandag nodig heeft. Geloof me, dit wil je.

Bami goreng met kip-tofugehaktballen en veel groenten

Dinsdag – Chili con carne

Chili con carne

Tijd voor comfortfood en voor mij is chili con carne, dat 100%. Het is zo’n ultiem knuffel-in-een-kom gerecht. Warm, kruidig en bomvol smaak. Met bonen, gehakt, paprika’s en een likje pit is dit zo’n gerecht waar je blij van wordt. Extra mooi, hij is de volgende dag nog lekkerder. Dus maak vooral een dubbele portie. Serveer ‘m met een frisse salade of een dot yoghurt en je hebt gewoon een feestje op dinsdag.

Chili con carne

Woensdag – Salade niçoise met warmgerookte zalm

Salade Nicoise

Halverwege de week houden we het luchtig, maar altijd smaakvol. Deze salade niçoise is een ode aan de Franse zon en wordt nog lekkerder door die warmgerookte zalm die smelt op je tong. Boontjes, eitjes, olijven, krieltjes en dan die zalm… c’est magnifique. Het perfecte gerecht voor een drukke woensdag waarop je iets voedzaams wil zonder te veel gedoe. Bon appétit!

Salade niçoise met warmgerookte zalm

Donderdag – Loaded sweet potato: gevulde zoete aardappel

Loaded sweet potato

Zoete aardappelen zijn supergezond. Vandaag is die zoete aardappel dan ook de ster van de show. We gaan ‘m eerst even roosteren tot hij bijna karameliseert en dan… vullen maar! Denk: bonen, mais, avocado, frisse yoghurtsaus en knapperige toppings. Dit gerecht is een plaatje om te zien en om op te eten. En dus ook nog eens supervoedzaam. Dit gerecht is ook heel makkelijk vegan te maken, als je wil.

Loaded sweet potato: gevulde zoete aardappel

Vrijdag – Zoetzure garnalen met rijst

Zoetzure garnalen met rijst miljuschka

Weekend! Ik kies vandaag voor zoetzure garnalen die dansen in een sausje van ananas, gember en chili. Sweet meets spicy meets, MEGA lekker. Serveer met rijst en je hebt binnen een half uurtje een gerecht dat smaakt alsof je uit eten bent. Perfect voor een gezellige vrijdagavond, geniet ervan!

Zoetzure garnalen met rijst

Zaterdag – Lente pizza met bonenspread

pizza met bonenspread

Deze lente pizza is fris, knapperig en belegd met een romige bonenspread in plaats van tomatensaus. Denk aan doperwten, radijsjes, feta en alles wat je op een bloemenveld wil vinden maar dan op een pizza. Zo lekker dat je vergeet dat het ook nog gezond is. Maak het gezellig, laat iedereen z’n eigen pizza beleggen, en zet een lekker muziekje aan.

Lente pizza met bonenspread

Zondag – Glutenvrij rabarbertaartje

Glutenvrij rabarbertaartje

We eindigen in stijl met dit fantastische rabarbertaartje. Zacht, friszuur, een beetje crunchy van de bodem en helemaal glutenvrij maar met de volle smaak van een ouderwets goede taart. Perfect voor bij de koffie of als afsluiter van een lange lunch. En laat die lente maar los: dit taartje is de ultieme smaak van het seizoen.

Glutenvrij rabarbertaartje

Zo, dat was ‘m weer. Een weekje vol easy en healthy recepten waar je echt zin van krijgt. Laat je niet gek maken door drukte, kook met liefde en plezier en vooral: durf te genieten. Want gezond eten mag ook gewoon super lekker zijn. En dat is het deze week gegarandeerd.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.