Weekmenu week 16

De lente is in volle gang, de eerste witte asperges liggen op ons bord en zondag is het natuurlijk eerste paasdag! Dat vraagt om een heerlijke week vol smaakvolle en feestelijke gerechten. Van een lichte start op maandag tot een zoete koffie verwennerij op vrijdag en een feestelijk paasontbijt op zondag. Dit wordt een topweek in de keuken!

Maandag – Nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen

Nasi bloemkoolrijst

Maandag is het tijd om het weekend achter ons te laten en fris te beginnen. Deze nasi goreng van bloemkoolrijst is daar perfect voor: lekker licht, snel klaar en vol smaak door de knapperige garnalen en kruidige specerijen. Zo start je de week met een heerlijk, makkelijk én gezond gerecht.

 

Nasi goreng van bloemkoolrijst en garnalen

Dinsdag – Witte asperges met gerookte zalm, ei en botersaus

Klassieke witte asperges met ei en gerookte zalm

Het is lente dus het aspergeseizoen is begonnen en dat vieren we met dit klassieke gerecht. Wie houdt er nou niet van? De combinatie van zachte witte asperges, romige botersaus en ziltige gerookte zalm is er eentje om bij weg te dromen. Pure lente op je bord!

 

Witte asperges met gerookte zalm, ei en botersaus

Woensdag – Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Woensdag is vaak een drukke dag, dus we maken iets dat makkelijk én mega smaakvol is. Deze pasta zit bomvol smaak door de pittige chorizo en het knapperige notenkruim. Broccoli erbij voor de vitamientjes, en je hebt een ideale midweekmaaltijd. Ik kan het weekend al bijna ruiken op woensdag… Zo’n lekker gevoel.

 

Penne met broccoli en chorizo-notenkruim

Donderdag – Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

We maken een culinaire reis naar Zuid-Afrika! Bobotie is zo’n gerecht dat comfort food en avontuur in één is. De kruidige gehaktschotel met zachte ricotta en frisse snijbonen is een verrassende combinatie die je echt een keer moet proberen. Wie is er nu niet gek op ovenschotels? Je kan het vooraf maken en schuift ‘m zo de oven in.

 

Bobotie met rundergehakt, ricotta en snijbonen

Vrijdag – De allerlekkerste tiramisu

Tiramisu met bonenzak LOR miljuschka FINAL

Het is vrijdag en dat betekent: tijd voor iets lekkers! En als we dan toch voor een toetje gaan, waarom niet meteen voor de allerlekkerste tiramisu? Romig, luchtig en een perfecte balans tussen zoet en bitter. En dat laatste komt natuurlijk door de espresso aroma’s, ik gebruik mijn favoriet, de L’OR Onyx koffiebonen. Tiramisu heeft eventjes tijd nodig om op te stijven, dus op tijd aan de slag gaan! Krijg jij dit weekend gezellige eters over de vloer of heb je gewoon zin in een overheerlijk genietmomentje? Met deze tiramisu zit je altijd goed. Ultiem genieten.

 

De allerlekkerste tiramisu

Zaterdag – Tom kha kai soep

Tom Khai kai miljuschka

Zaterdag is zo’n dag waarop je lekker de tijd neemt om bij te komen van de week. Misschien heb je uitgeslapen, een marktje bezocht of gewoon een beetje rondgehangen in je comfy outfit. Hoe dan ook, vandaag staat er een echte soul in a bowl op het menu: tom kha kai! Deze Thaise kokossoep is romig, fris, pittig en verwarmend tegelijk, een smaakexplosie waar je meteen blij van wordt. Zet een grote kom voor je neus, nestel je op de bank met een goed boek of een leuke serie en geniet. En het mooie? Hij is makkelijker te maken dan je denkt.

 

Tom kha kai soep

Zondag – Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm

Omeletrolletjes miljuschka

Fijne Pasen! Tijd voor een feestelijk ontbijt of brunch. Deze omeletrolletjes zijn niet alleen lekker, maar ook super makkelijk te maken. Kies je voor de rosbiefvariant of ga je voor gerookte zalm? Of gewoon allebei? Geniet!

 

Omeletrolletjes met rosbief of gerookte zalm

Zo, dat wordt een smakelijke week! Of je nu zin hebt in een lichte maaltijd, een klassieker of een culinaire trip, er zit voor iedereen wat tussen. En vergeet niet: koken moet vooral leuk zijn. Dus zet een lekker muziekje op, pak je favoriete keukenschort en geniet van het kokkerellen! Tot volgende week, dan staat er weer een nieuw weekmenu voor je klaar!

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.