Tijd is een luxe, maar goed eten hoeft daar niet onder te lijden. Dit weekmenu staat bomvol snelle, smaakvolle gerechten die in maximaal 30 minuten op tafel staan. Van Oosterse klassiekers tot Italiaanse comfortfood en zelfs een heerlijke zondagsbrunch. Pak je pollepel, zet je timer en laten we aan de slag gaan!
Maandag – Zoete aubergine met fried rice uit de Airfryer met komkommersalade

Oké, eerlijk is eerlijk: dit recept duurt officieel 40 minuten, maar, hè! Daar hoef jij bijna niks van te doen. Je gooit de aubergine in de marinade, de rijst in de pan en de airfryer doet de rest. Dus technisch gezien? Zit jij lekker met een kop thee op de bank terwijl het eten zichzelf klaarmaakt. Dat telt toch gewoon als een 30-minuten-maaltijd? En geloof me, die zoete, sticky aubergine met knapperige fried rice en frisse komkommersalade is het wachten, méér dan waard. Makkelijk, smaakvol en een perfecte start van je week!
Dinsdag – Italiaanse eenpanskip met spinazie

Deze Italiaanse eenpanskip is je redder in nood op drukke dagen. Zachte kipfilet in een romige saus met spinazie en zongedroogde tomaten. Perfect te combineren met een stukje stokbrood om lekker in de saus te dippen. Binnen een halfuur ruikt je keuken naar een Italiaanse trattoria!
Woensdag – Kipsaté noedels met edamame en pinda’s

Met deze snelle kipsaté noedels scoor je gegarandeerd punten. De romige pindasaus omhult de noedels perfect, terwijl de edamame voor een fijne bite zorgt. Gooi er nog wat extra koriander of een kneepje limoen overheen en je hebt een feestmaal op je bord en dat binnen een halfuur.
Donderdag – Shakshuka: paprika-tomatenstoof uit het Midden-Oosten

Shakshuka is zo’n gerecht dat altijd lekker is, of het nu ontbijt, lunch of diner is. De combinatie van zoete paprika’s, kruidige tomaten en zacht gegaarde eitjes is gewoon top. Serveer met versgebakken brood en een lik romige yoghurt en je avond kan niet meer stuk.
Vrijdag – Volkoren pastasalade met erwtjes en kip

Vrijdag = tijd voor een relaxte maaltijd die je ook makkelijk mee kunt nemen. Deze volkoren pastasalade is licht, fris en toch vullend genoeg om het weekend in te knallen. De combinatie van kip, erwtjes en een frisse dressing maakt ‘m ideaal voor een snelle maaltijd of zelfs een picknick in het park. Bonuspunten als je ‘m een paar uur van tevoren maakt, dan trekken de smaken nóg beter in!
Zaterdag – Mosterdsoep

Zaterdag is de ultieme dag voor comfortfood. En wat is er nou lekkerder dan een dampende kom soep? Deze mosterdsoep is romig, hartig en heeft die fijne pit van mosterd die je helemaal verwarmt. Extra lekker met knapperig brood en eventueel wat uitgebakken spekjes voor de crunch. En het mooiste? Binnen 30 minuten kun je aan tafel!
Zondag – Glutenvrije wafels met mango en geroosterde amandelen

Lazy Sunday brunch, maar dan wel een beetje decadent. Deze luchtige wafels zijn glutenvrij en vormen de perfecte basis voor een heerlijke zondagochtend. Belegd met sappige mango en knapperige amandelen is dit een droomontbijt dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook heerlijk smaakt. En ja, je mag er best een lik slagroom bij doen, het is tenslotte zondag.
Eet smakelijk en geniet van je week!