Soms heb je gewoon geen tijd of zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel iets lekkers en voedzaams op tafel zetten. Dit weekmenu staat bomvol heerlijke gerechten die je binnen een halfuur kunt maken. Makkelijk, snel en vooral heel smaakvol. Dus hup, trek je schort aan en aan de slag!
Maandag – Schnitzels met gebakken aardappeltjes en sla

We beginnen de week met een klassieker waar iedereen blij van wordt: knapperige schnitzels, goudbruine gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Dit gerecht schreeuwt comfortfood, maar dan zonder uren in de keuken. In een halfuurtje heb je een maaltijd die smaakt alsof je bij oma aan tafel schuift. Lekker met een kneepje citroen over de schnitzel en een simpele vinaigrette over de sla.
Dinsdag – Courgettesoep met Hollandse garnalen recept

Dinsdag is soepdag. En niet zomaar een soep, maar een romige courgettesoep met Hollandse garnalen. Lekker licht, maar toch vol van smaak. Terwijl de courgette zachtjes pruttelt, kun je de tafel alvast dekken. Even pureren, garnalen erbij en klaar. Serveer met een stukje knapperig brood om lekker te dippen.
Woensdag – Ultieme lente salade

Het is officieel lente en dat vieren we met een frisse, kleurrijke salade. Denk aan knapperige groente, romige kaas en een smaakvolle dressing. Deze salade is niet alleen een feestje voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Binnen 30 minuten zet je een gerecht op tafel dat licht, voedzaam en waanzinnig lekker is. Perfect voor de woensdagavond.
Donderdag – Gebakken rijst met garnalen

Vandaag reizen we even af naar Azië met deze snelle gebakken rijst met garnalen. Dit is het ultieme gerecht om restjes rijst op te maken. Even wokken met knapperige groente, een goede scheut sojasaus en natuurlijk die sappige garnalen. Binnen een halfuur staat er een gerecht op tafel dat smaakt alsof het uit je favoriete Aziatische restaurant komt.
Vrijdag – De lekkerste gevulde pita’s met kip

Vrijdag is snackdag, maar dan op een verantwoorde manier! Deze gevulde pita’s met kruidige kip zijn snel, makkelijk en zó lekker. Een romige yoghurtsaus erbij, wat knapperige groente en je hebt een perfecte weekendmaaltijd die je met je handen mag eten. Gezelligheid gegarandeerd!
Zaterdag – Tagliatelle met spinazie en tofu

Op zaterdag gaan we vega! Deze tagliatelle met romige spinaziesaus en knapperige tofu is een echte smaakbom. In een half uur, heb je een bord vol comfort food dat ook nog eens gezond is. Of je nu een doorgewinterde tofu-liefhebber bent of het nog moet ontdekken, dit gerecht laat je zien hoe lekker het kan zijn.
Zondag – 3 ingrediënten havermout chocolate chip koekjes

Zondag is bakdag, maar dan wel lekker makkelijk én snel. Met maar drie ingrediënten tover je in een handomdraai deze chewy havermout chocolate chip koekjes uit de oven. Perfect voor bij de koffie of als snack voor de komende week. Extra tip: maak een dubbele batch, want deze koekjes zijn verslavend lekker!
Zo, de week is alweer voorbij. Wat vliegt de tijd toch! Ik hoop dat je weer hebt genoten van veel lekker eten. Tot volgende week!
Liefs, Mil.