Weekmenu week 11

Maart is in volle gang en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. De dagen worden langer, de energie begint weer te stromen, en dat vraagt om een week vol smaakvolle, verrassende en makkelijke gerechten. Van kruidige nasi tot een heerlijke wintersportklassieker op zondag: dit weekmenu brengt je van Aziatische spices naar comfortfood met natuurlijk een twist. Let’s go! 

Maandag – Miljuschka’s Nasi goreng

Mil Nasi goreng

Maandag is de dag om lekker van start te gaan met een bord vol comfort. En wat is er beter dan een homemade nasi goreng? Dit is niet zomaar een nasi; dit is een explosie van smaak met knapperige groenten, perfect gebakken rijst en natuurlijk een goed gebakken eitje erbovenop. Maak ‘m helemaal af met wat kroepoek en een schep pittige sambal. Zo begin je de week met een knaller! Niet al te ingewikkeld maar zó lekker!  

Miljuschka’s Nasi goreng

Dinsdag – Roti bowl met crispy kip

Roti bowl miljuschka

Dinsdag is bowl-dag! En deze roti bowl met crispy kip is een absolute favoriet. Krokant gebakken kippendij, een rijke masalasaus en natuurlijk die zachte rotivellen om alles heerlijk op te scheppen. Geen gedoe met kliederige handen, maar gewoon in een bowl, lekker makkelijk. En geloof mij: dit gerecht is een blijvertje. 

Roti bowl met crispy kip

Woensdag – Gemarineerde karbonade met winterse boerenkoolsalade

Gemarineerde karbonade met winterse boerenkoolsalade

De woensdag breken we doormidden met een stevige maaltijd. Een perfect gemarineerde karbonade, sappig en vol smaak, met daarbij een frisse boerenkoolsalade die de winter eert, maar toch een vleugje lente meebrengt. Crunchy, fris en boordevol vitaminen, een gerecht waar je de rest van de week energie van krijgt! 

Gemarineerde karbonade met winterse boerenkoolsalade

Donderdag – Indische curry madras

snelle curry madras

Donderdag doen we lekker Indisch met deze smaakvolle curry madras. Dit is er zo eentje die je keuken vult met de geur van specerijen, kokosmelk en heerlijk gestoofde kip. Serveer met witte rijst en een frisse raita erbij, en je hebt een maaltijd om je vingers bij af te likken. 

Indische curry madras

Vrijdag – Pasta met aubergine en chorizokruim

Pasta met aubergine en chorizokruim

Vrijdag = pastadag, en deze pasta met aubergine en chorizokruim is een gamechanger. Rokerig, kruidig en met die heerlijke bite van chorizo die zich perfect mengt met de zachte aubergine. Simpel, maar oh zo goed. Een glas rode wijn erbij en je weekend is alvast goed begonnen.  

Pasta met aubergine en chorizokruim

Zaterdag – Makkelijke Shepherd’s pie

Sheperds Pie miljuschka

Zaterdag is voor comfortfood, en deze makkelijke Shepherd’s Pie is daar het perfecte voorbeeld van. Een rijke, hartige laag gehakt en groenten onder een romige puree, afgebakken tot perfectie. Een heerlijk zaterdags gerecht waar je met het hele gezin van geniet!  

Makkelijke Shepherd’s pie

Zondag – Kaiserschmarrn het ultieme wintersport gerecht

Kaiserschmarnn miljuschka

Zondag maken we een culinaire reis naar de bergen met Kaiserschmarrn. Dit luchtige, gescheurde pannenkoekje met poedersuiker en vruchtencompote is de ultieme verwennerij op je vrije dag. Serveer ‘m met een kop dampende chocolademelk en je waant je even op de piste. 

Kaiserschmarrn het ultieme wintersport gerecht

Zo, dat was hem alweer! Ik hoop dat je iedere dag weer wat lekkers op tafel gaat zetten. Geniet van je week en maak er het beste van. Liefs!  

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.