Makkelijk weekmenu voor week 27

Hét wordt een week vol verrassingen! Stamppot in de zomer, lollo bionda (nee, dat is geen stripper) en een watermeloen-tomaat rosé (echt waar). Volg je me nog? Hier komt jouw weekmenu:

Maandag – Zomerse andijvie stamppot

Zomerse andijvie stampot 

Stamppot alleen voor in de winter? Ben je mal! Op maandag zet ik een zomerse andijvie stamppot met een vleugje bella Italia op tafel. Stamppot heeft vaak het imago ‘zware kost’, maar niets is minder waar. Deze zomerse variant van ons oer-Hollandse kostje is lekker fris en knapperig door de andijvie. Wedden dat je hem nooit meer anders maakt?!

Dinsdag – Tex-mex salade

2.1

Taco Tuesday! Deze week alleen even zonder taco’s, burrito’s of taquitos, maar mét een frisse, kleurrijke tex-mex salade.  Bomvol groente en mét lollo bionda. Ik weet hoe dat klinkt, maar nee dat is dus geen stripper. Wat dan wel? Ga ik je vertellen

Woensdag – Pasta pesto salade 

2

Hoe klinkt dit voor het woensdagavond: een romige pasta pesto salade, die in 20 minuten op tafel staat? met homemade pesto (eitje, ga ik je leren) en een zalige saus van mascarpone, Parmezaanse kaas en citroen. Om je vingers bij af te likken! En nog beter: de leftovers neem je op donderdag mee naar kantoor! 

Donderdag – easypeasy ijskoffie voor elke dag

Ijskoffie

Let’s talk coffee. IJskoffie wel te verstaan. Want zelf ijskoffie maken is megapopulair op Instagram en TikTok. Hartstikke logisch eigenlijk, want het is een heerlijk verfrissende vervanger van je dagelijkse bakkie. Lekker voor hete zomerdagen. Ik geef je mijn ultieme tip!

Vrijdag – Watermeloen tomaat rosé

Watermeloen tomaat rosé

Vertrouw je me? Want ik heb me toch een verrassende tip voor de vrimibo: watermeloen tomaat rosé. Het klinkt misschien als een ongewone combinatie, maar watermeloen en tomaat zijn dikke vrienden. De zoete smaak van de watermeloen wordt mooi in balans gebracht door de hartige smaak van de tomaat. Het resultaat? Een smaakvolle dorstlesser, perfect voor zomerse dagen. 

Zaterdag – moestuinpizza

6

Ik duik natuurlijk mijn eigen moestuin in, maar alle ingrediënten voor deze moestuinpizza zijn ook gewoon bij de supermarkt of groenteboer verkrijgbaar. Ik beleg deze moestuinpizza met aspergetips, broccoliroosjes, tomaatjes en doperwtjes en doe ook nog een beetje pesto en olijven in de mix. Zeg nou zelf, dit is toch een plaatje? 

Zondag – 1, 2, 3 pannenkoeken recept

7

Hét 1, 2, 3 pannenkoekenrecept: een basisrecept dat je moet kennen. Met dit simpele ezelsbruggetje bak jij altijd de lekkerste pannenkoeken from scratch! En eigenlijk hebben we deze 3 ingrediënten altijd in huis. Wil je weten welke het zijn…dan 1, 2, 3 hop naar het recept

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.