Walnotenspread
Behalve de kweeperen vallen de noten hier ook volop van de bomen. Tijd om ze op te maken dus. Nu kun je walnoten gerust wat langer bewaren dus dat is prettig, maar deze walnotenspread is ideaal als je een overdosis walnoten hebt.
Het enige wat je nodig hebt is een goede keukenmachine of een staafmixer die deze walnotenspread aankan. Ik voeg een beetje tahini toe aan de mix omdat ik hou van die smaak, maar je zou het kunnen afwisselen met bijvoorbeeld amandelpasta, of iets vergelijkbaars.

Walnotenspread – voor op toast of cracker
Ingrediënten
- 100 gr walnoten
- 100 gr oud brood
- 1 el tahini
- 1 citroen
- 1 tl komijnpoeder
- snufje chilipoeder
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd het brood in blokjes en maal fijn in de keukenmachine. Voeg de walnoten toe en draai even mee.
- Doe de tahini, specerijen, zest en sap van de citroen en de olijfolie erbij en draai nog even.
- Voeg afhankelijk van de gewenste dikte nog wat water toe.
- Breng op smaak met peper en zout

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.