Gezonde recepten

Kip in knoflook recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 min.
  • Bereiden 1.5 uren
  • P Aantal personen 6

Ingredienten

1 grote kip van ongeveer 1200 gram

1 klont boter

1 eetlepel olijfolie

40 tenen knoflook

1 bosje tijm

300 ml witte wijn

150 ml kippenbouillon

ovenvaste braadpan

stokbrood

Sharing is caring!

Het komt elk jaar wel weer een keer voor: een griepepidemie. En ook al slik je als een gek vitamines en was je veelvuldig je handen: op het moment dat er griep uitbreekt bij de kinderen op school, weet je dat de kans groot is dat jij ook snel aan de beurt bent.

Wist je trouwens dat er in de botten van dieren arginine, glycine, glutamine, proline, gelatine en collageen zitten? Dat houdt dus in dat het vol antioxidanten zit, je immuunsysteem versterkt en ook nog eens goed tegen cellulitis is. Gooi daarom alsjeblieft nooit de botten weg van een gebraden kippetje of lamsbout. Dus ook niet de botten van de kip uit dit heerlijke kip knoflook gerecht. Doe de botten in een plastic zak in de vriezer en maak er eens in de zoveel tijd liters bouillon van. Heb je meteen een goed medicijn voor de bestrijding van de griep in je gezin!

Maar soms heb je nu eenmaal grover geschut nodig, zeker voor ons als moeders: de kapiteins op het schip. Ik voeg dan ook graag nog de zuiverende werking van knoflook aan mijn gerechten toe. Vandaar dat ik hier dit kip in knoflook recept met je wil delen dat maar liefst 40 (!) tenen knoflook bevat.

Eet naast de kip ook de tenen knoflook met stokbrood en dip dit weer in de bouillonsaus. Bereid je daarna wel even voor op een nacht vol dorst. Maar dat is een goed teken want dan is je bloed aan het zuiveren. En sla jij heel misschien deze griepepidemie een keertje over…..

Knoflook kip recept: bereidingswijze

Dit kip in knoflook recept bevat maar liefst 40 tenen knoflook! Wil je weten hoe je het zelf kunt maken? Hieronder leg ik je stap voor stap de bereidingswijze van dit knoflook kip recept uit.

Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Dan zet je de pan op het vuur en je smelt hierin de boter met de olijfolie. Braad de kip vervolgens rondom bruin en haal hem daarna uit de pan. Bak de 40 knoflooktenen met vliesjes en de tijm ongeveer 2 minuten. Doe de kip weer terug in de pan en voeg de wijn en de bouillon toe. Nu zet je alles voor 1,5 uur in de oven. Dip het stokbrood in de saus en knijp de knoflookteentjes uit op het brood en de kip.

Nog meer lekkers