Knoflook kip uit de oven met héél veel knoflook
Maar soms heb je nu eenmaal grover geschut nodig, zeker voor ons als moeders: de kapiteins op het schip. Ik voeg dan ook graag nog de zuiverende werking van knoflook aan mijn gerechten toe. Vandaar dat ik hier dit kip in knoflook recept met je wil delen dat maar liefst 40 (!) tenen knoflook bevat. Eet naast de kip ook de tenen knoflook met stokbrood en dip dit weer in de bouillonsaus. Bereid je daarna wel even voor op een nacht vol dorst. Maar dat is een goed teken want dan is je bloed aan het zuiveren. En sla jij heel misschien deze griepepidemie een keertje over…..Knoflook kip recept: bereidingswijze
Dit kip in knoflook recept bevat maar liefst 40 tenen knoflook! Wil je weten hoe je het zelf kunt maken? Hieronder leg ik je stap voor stap de bereidingswijze van dit knoflook kip recept uit.Of check deze heerlijke paella ook eens!


Kip in knoflook recept
Ingrediënten
- 1 grote kip van ongeveer 1200 gram
- 1 klont boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 tenen knoflook
- 1 bosje tijm
- 300 ml witte wijn
- 150 ml kippenbouillon
- stokbrood
Bereidingswijze:
- Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden.
- Dan zet je de pan op het vuur en je smelt hierin de boter met de olijfolie.
- Braad de kip vervolgens rondom bruin en haal hem daarna uit de pan.
- Bak de 40 knoflooktenen met vliesjes en de tijm ongeveer 2 minuten.
- Doe de kip weer terug in de pan en voeg de wijn en de bouillon toe.
- Nu zet je alles voor 1,5 uur in de oven. Dip het stokbrood in de saus en knijp de knoflookteentjes uit op het brood en de kip.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.