Het is weer haringtijd! Iedereen is natuurlijk wel bekend met het eten van een haring met uitjes, maar wist je dat je nog veel meer met haring kunt doen? Neem nu dit eenvoudige maar heerlijke recept voor gepofte aardappel met haring.
Bereiding gepofte aardappel met haring
Je kunt de aardappel bereiden in de oven zoals ik hier heb gedaan of je kunt het nog sneller maken door de haring in de magnetron te bewaren. Dat gaat vele malen sneller, maar de tijd in de oven kun je prima besteden aan iets anders.
Na het poffen van de aardappel snij je deze open. Wel even opletten want er komt hete stoom uit de aardappel. Snij met een scherp mes de aardappel open en duw die iets uit elkaar zodat je ruimte hebt voor de creme fraiche en de haring.
Wil je meer weten over haring? Check dan ook het algemene artikel over haring.

Gepofte aardappel met haring
Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 grote pofaardappels
- 2 haringfilets
- 125 gr creme fraiche
- Verse dille paar takjes
- ½ ui fijn gesnipperd
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Prik de aardappels met een scherp mes een paar keer in, wikkel ze per stuk in aluminium folie en leg ze op een bakplaat in de oven.
- Laat de aardappels voor een minuut of 40 garen.
- Zodra ze klaar zijn maak je de pakketjes open, snij de aardappels in en haal ze voorzichtig een beetje uit elkaar.
- Doe in elke aardappel een flink klodder creme fraiche en steek de stukjes haring erin. Bestrooi met de gesnipperde uitjes en de dille en serveer meteen

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.