Vegetarische stoofschotel – met bloemkoolpuree

Vegetarische stoofschotel

Een heerlijk kleurige vegetarische stoofschotel die bomvol zit met de lekkerste groentes. Een stoofschotel wordt nog steeds vaak geassocieerd met vlees zoals in mijn favoriete stoofschotel met bier, maar dat het ook heel goed vegetarisch kan bewijst deze maaltijd.

Met bloemkoolpuree

Deze vegetarische stoofschotel is heerlijk met bloemkoolpuree of knolselderijpuree. Voor het maken van de bloemkoolpuree kook ik de bloemkoolroosjes, giet af, laat even goed uitstomen en daarna pureer ik het met een stamper.

Je kunt dit overigens ook met een staafmixer doen als je een heel glad resultaat wilt. Ik hou wel van een wat grovere structuur voor mijn puree dus dat hou ik aan. Maar maak het zo glad als je zelf wilt.

Verder is het een kwestie van de puree op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout en serveer dit met verse groentes. Je hebt in principe geen boter nodig om dit smeuïg te maken.

Lekker veel kleurige groentes

Welke groente je verwerkt in de stoofschotel ligt een beetje aan de voorraad in je koelkast. Ik vind het altijd lekker met wortel en de rest van de groentes die je in het recept terugvindt. Maar stel dat je nog een knolselderij hebt liggen dan kan die er ook prima door. Of gebruik de knolselderij om een puree te maken.

Ook lekker is het overigens om een puree te maken met een mix van bloemkool en knolselderij!

Vegetarische stoofschotel
Totale tijd40 minuten

Vegetarische stoofschotel (met bloemkoolpuree)

4.17 van 49 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)
  • 1 ui in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 tl gerookte paprika
  • ½ tl komijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 3 flinke wortels in plakjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 blikjes tomatenblokjes
  • 350 gr zoete aardappel in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 500 ml bouillon
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
  • Bloemkoolpuree om te serveren

Bereidingswijze: 

  • Neem een ruime stoofpan en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de ui op niet te hoog vuur tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even kort mee. Voeg nu alle groentes toe plus alle specerijen en bak het geheel even door.
  • Giet de bouillon erbij en het blik met tomatenblokjes en laat de stoofschotel rustig pruttelen voor ongeveer 30 minuten of tot alle groentes gaar zijn.
  • Serveer met een lekkere bloemkoolpuree.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 212kcalKoolhydraten: 39gProteine: 6gVet: 5gVerzadigde vetten: 1gNatrium: 734mgKalium: 1134mgVezels: 8gSuiker: 16gVitamine A: 23057IUVitamine C: 70mgCalcium: 141mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.