WW recepten

Dit recept valt onder

Vegetarische stoofschotel (met bloemkoolpuree)

Samenvatting

  • Voorbereiden 10 minuten
  • Bereiden 30 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

1 ui, in ringen

1 el olijfolie

3 teentjes knoflook, gehakt

1 tl gerookte paprika

½ tl komijn

1 el gedroogde tijm

1 tl gedroogde oregano

3 stengels bleekselderij, in stukjes

3 flinke wortels, in plakjes

1 rode paprika, in stukjes

1 blikjes tomatenblokjes

350 gr zoete aardappel, in blokjes

1 courgette, in blokjes

500 ml bouillon

Peper en zout

Verse peterselie

Bloemkoolpuree (om te serveren)

Sharing is caring!

Vegetarische stoofschotel

Vegetarische stoofschotel

Een heerlijk kleurige vegetarische stoofschotel die bomvol zit met de lekkerste groentes.

Een stoofschotel wordt nog steeds vaak geassocieerd met vlees zoals in mijn favoriete stoofschotel met bier, maar dat het ook heel goed vegetarisch kan bewijst deze maaltijd.

Met bloemkoolpuree

Deze vegetarische stoofschotel is heerlijk met bloemkoolpuree of knolselderijpuree. Voor het maken van de bloemkoolpuree kook ik de bloemkoolroosjes, giet af, laat even goed uitstomen en daarna pureer ik het met een stamper.

Je kunt dit overigens ook met een staafmixer doen als je een heel glad resultaat wilt. Ik hou wel van een wat grovere structuur voor mijn puree dus dat hou ik aan. Maar maak het zo glad als je zelf wilt.

Verder is het een kwestie van de puree op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout en serveer dit met verse groentes. Je hebt in principe geen boter nodig om dit smeuïg te maken.

Lekker veel kleurige groentes

Welke groente je verwerkt in de stoofschotel ligt een beetje aan de voorraad in je koelkast. Ik vind het altijd lekker met wortel en de rest van de groentes die je in het recept terugvindt. Maar stel dat je nog een knolselderij hebt liggen dan kan die er ook prima door. Of gebruik de knolselderij om een puree te maken.

Ook lekker is het overigens om een puree te maken met een mix van bloemkool en knolselderij!

Dit recept vindt je ook terug in de Mijn WW+ app. Alle WW recepten op de site vind je hier.

Vegetarische stoofschotel

Vegetarische stoofschotel

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Dit recept is 3 punten per persoon

Ingrediënten

  • 1 ui, in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl gerookte paprika
  • ½ tl komijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 3 flinke wortels, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 blikjes tomatenblokjes
  • 350 gr zoete aardappel, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 500 ml bouillon
  • Peper en zout
  • Verse peterselie
  • Bloemkoolpuree (om te serveren)

Instructies

    Neem een ruime stoofpan en verhit hierin de olijfolie. Bak eerst de ui op niet te hoog vuur tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak even kort mee. Voeg nu alle groentes toe plus alle specerijen en bak het geheel even door.
    Giet de bouillon erbij en het blik met tomatenblokjes en laat de stoofschotel rustig pruttelen voor ongeveer 30 minuten of tot alle groentes gaar zijn.
    Serveer met een lekkere bloemkoolpuree.

Nog meer lekkers