Diner recepten

Dit recept valt onder

Stoofschotel met bokbier

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 3 uren, 30 min.
  • Aantal personen 4

Ingredienten

500 gram riblappen of sucadelappen, in blokjes

1 el bloem

1 ui, in blokjes

2 el tomatenpuree

1 el mosterd

2 laurierblaadjes

4 kruidnagels

330 ml bokbier

200 ml runderbouillon

80 gram ontbijtkoek

500 gram winterpeen, in blokjes of reepjes

200 gram gedroogde pruimen en abrikozen, kleingesneden

Peper en zout

Sharing is caring!

Stoofschotel met bokbier

De stoofschotels staan hier op het moment redelijk vaak op tafel. En dat is logisch want herfst is natuurlijk hét stoofschotelseizoen bij uitstek.

En deze heerlijke stoofschotel met bokbier bewijst dat eens te meer. Ik serveer dit graag met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. En natuurlijk met een extra biertje ernaast.

Even de tijd nemen

Het maken van deze stoofschotel neemt wel wat tijd in beslag. Hou er dus rekening mee dat het minimaal 4 uur tijd nodig heeft om het allerlekkerste te worden. Je kunt dit overigens ook prima in een slowcooker bereiden. Hou dan een uur of 8 aan op de lage stand en een uur of 6-7 voor de hoge stand, maar check het halverwege ook gewoon even. Er is nogal veel verschil in slowcookers qua temperatuur.

Stoofschotel met bokbier

Stoofschotel met bokbier

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uren 30 minuten
Totale tijd: 3 uren 45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen of sucadelappen, in blokjes
  • 1 el bloem
  • 1 ui, in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 330 ml bokbier
  • 200 ml runderbouillon
  • 80 gram ontbijtkoek
  • 500 gram winterpeen, in blokjes of reepjes
  • 200 gram gedroogde pruimen en abrikozen, kleingesneden
  • Peper en zout

Instructies

    1. Strooi een dun laagje bloem om het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en laat en minuut meebakken.
    2. Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel, bokbier en bouillon toe. Kruimel de ontbijtkoek erdoor. Het vlees moet net onder staan.
    3. Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe.
    4. Voeg na 3 uur de winterpeen en pruimen en abrikozen toe en laat nog een half uur meestoven. Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, is de stoof klaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.

    Lekker met gebakken aardappels of puree en rode kool

Nog meer lekkers