Stoofschotel met bokbier

Ik serveer deze stoofschotel graag met aardappelpuree en rode kool met appeltjes. En natuurlijk met een extra biertje ernaast.

Even de tijd nemen voor deze stoofschotel

Het maken van deze stoofschotel neemt wel wat tijd in beslag. Hou er dus rekening mee dat het minimaal 4 uur tijd nodig heeft om het allerlekkerste te worden.

Je kunt dit overigens ook prima in een slowcooker bereiden. Hou dan een uur of 8 aan op de lage stand en een uur of 6-7 voor de hoge stand, maar check het halverwege ook gewoon even. Er is nogal veel verschil in slowcookers qua temperatuur.

Stoofschotel met bokbier

Tip als je stoofschotel te nat is

Maak je deze stoofschotel in een slowcooker, en blijft deze te nat? Lees dan verder.

In een slowcooker verdampt dit vocht natuurlijk niet zo goed, niet zoals in een braadpan. Mocht je stoofschotel te nat blijven: voeg de volgende keer minder vloeistof toe. Een andere tip is om in het laatste uur een papje van maizena en water toe te voegen, om het vocht extra in te laten dikken.

Ook kun je ervoor kiezen om de stoof met een schuimspaan uit de slowcooker te halen, zodat het teveel aan water of vocht in de slowcooker blijft. Wil je dit nog gebruiken? Giet het dan in een steelpan en laat het, op het vuur, verder indikken tot een saus (eventueel ook met het papje van maizena en water).

Stoofschotel met bokbier
Totale tijd3 uur 45 minuten

Stoofschotel met bokbier

4.26 van 444 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 500 gram riblappen of sucadelappen in blokjes
  • 1 el bloem
  • 1 stuk ui in blokjes
  • 300 gram winterpeen in blokjes of reepjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 4 stuks kruidnagels
  • 330 ml bokbier
  • 200 ml runderbouillon
  • 80 gram ontbijtkoek
  • 200 gram gedroogde pruimen en abrikozen kleingesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze: 

  • Strooi een dun laagje bloem om het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de uien en winterpeen toe en laat en minuut meebakken.
  • Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel, bokbier en bouillon toe. Kruimel de ontbijtkoek erdoor. Het vlees moet net onder staan.
  • Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe.
  • Voeg na 3 uur de pruimen en abrikozen toe en laat nog een half uur meestoven. Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, is de stoof klaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.
  • Lekker met gebakken aardappels of puree en rode kool

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 432kcalKoolhydraten: 72gProteine: 22gVet: 6gVerzadigde vetten: 2gCholesterol: 29mgNatrium: 389mgKalium: 1383mgVezels: 9gSuiker: 34gVitamine A: 21321IUVitamine C: 13mgCalcium: 123mgIJzer: 5mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • Website shop the tools (7)

    Diep bord

    Serveer je favoriete soepen, pasta’s of stoofschotels in dit diepe bord en geniet van comfort in elke hap.

    17,95
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (8)

    Slowcooker

    Laat je favoriete gerechten langzaam garen in deze slowcooker en geniet van intense smaken zonder zelf de hele dag in de keuken te staan.

    309,-
    Koop via Bol.com
  • Website shop the tools (6)

    Pannen onderzetter

    Bescherm je tafel stijlvol tegen hitte met deze mooie pannenonderzetter.

    19,90
    Koop via Bijenkorf
  • Website shop the tools (5)

    Aardappelstamper

    Stamp je aardappels moeiteloos tot een smeuĆÆge puree met deze stevige en handige aardappelstamper.

    6,59
    Koop via Hema
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.26 from 444 votes (440 ratings without comment)