Traybake
De naam zegt het eigenlijk al, een traybake is een gerecht waarbij alles in één schaal of op één bakplaat wordt bereid. Heel makkelijk dus. Het enige wat je nodig hebt is een bakplaat, groenten, eventueel vlees, vis, kip of een vegetarisch alternatief, een beetje olie en wat kruiden. Eenmaal in de oven hoef jij alleen maar te wachten tot je aan kunt schuiven. Hoe fijn is dat?
Traybake met zoete aardappel en feta
Een traybake is een volwaardige maaltijd en dus is het verstandig om een koolhydraatrijke groente, zoals pastinaak, pompoen of, net als in dit recept zoete aardappel, toe te voegen aan het gerecht, zodat je verzekerd bent van een goedgevuld maagje. Deze traybake met zoete aardappel is helemaal vegetarisch en in plaats van vlees koos ik dan ook voor feta. De zoute smaak van de kaas zorgt in combinatie met de zoete smaak van de gekarameliseerde zoete aardappel en volzoete smaak van de geroosterde tomaten voor een ware smaakexplosie.
Zou jij iedere dag van de week wel een traybake lusten? Check dan vooral even deze pagina voor al mijn andere traybake recepten.

Traybake met zoete aardappel en feta
Ingrediënten
Traybake
- 400 g zoete aardappel geschild en in vieren
- 200 g feta
- 2 el honing
- 500 g kerstomaatjes
- 400 g Kikkererwten
- 3 el olijfolie
- 15 g oregano
- 2 el sesamzaad
- peper en zout
- 4 pitabroodjes
Topping
- 10 g koriander
- 10 g munt
- 1/2 citroen
- 1 el balsamico
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Traybake
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de zoete aardappel en snijd in vieren. Laat de kikkererwten uitlekken.
- Leg de feta in het midden van een met bakpapier beklede ovenschaal en verdeel de zoete aardappel, kerstomaatjes en kikkererwten.
- Giet de honing over de feta en besprenkel de hele ovenschaal met de olijfolie, oregano en sesamzaad. Breng op smaak met zout en peper en rooster 35-40 minuten in het midden van de oven. Schep de aardappels halverwege om.
Topping
- Hak de munt en koriander fijn. Snijd de citroen met schil in hele dunne plakjes.
- Meng de munt en koriander en de citroen met de olie en balsamico in een kom.
- Serveren
- Verdeel de traybake over borden. Besprenkel met de topping. Serveer met warme pitabroodjes.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
