Sinterklaas bladerdeeg stafjes met kaas

Wil je feestelijke snacks op tafel zetten met Sinterklaas? Maak dan indruk met deze bladerdeeg stafjes met kaas!

Bladerdeeg stafjes met kaas 

Snel, makkelijk en lekker! De ideale snack, al zeg ik het zelf. Superleuk om te maken en leuk voor op de borreltafel tijdens de pakjesavond of rondom Sinterklaas. Je maakt deze stafjes van bladerdeeg, dat je gewoon in de supermarkt kunt halen. Ik kies altijd voor een koelverse bladerdeegrol met echte boter.

Wat betreft de kaas die deze stafjes zo lekker maakt: je kunt elke gewenste geraspte kaas kopen. Het is natuurlijk maar net wat je lekker vindt! Kies bijvoorbeeld voor Parmezaanse kaas of extra pittige belegen kaas. Dit is het lekkerste voor een hartige snack!

Ook lekker om eens te maken met Sinterklaas: stoofvlees met kruidnoten

Bladerdeeg stafjes

Sinterklaas bladerdeeg stafjes met kaas
Totale tijd20 minuten

Staf van Sinterklaas van bladerdeeg

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 stuks
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Leg het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad en snijd er over de breedte repen van ongeveer 3 cm breed van.
  • Bestrijk de repen lichtjes met losgeklopt ei. Meng in een kommetje de geraspte kaas met uienpoeder en paprikapoeder. Strooi dit over de bladerdeegreepjes.
  • Draai elk reepje in een twist door de uiteindes in tegenovergestelde richting te draaien. Leg op een bakplaat met bakpapier en vorm er een staf van. Herhaal met alle repen.
  • De kaas die er tussenuit is gevallen, kun je er nog overheen strooien. Laat 5 minuten rusten.
  • Bak de stafjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.