Thaise mosselen

Thaise mosselen: een heerlijk frisse en licht-pittige variant op het klassieke mosselpannetje. Dit visgerecht krijgt superveel smaak door de koriander, gember, knoflook, chilipepers, kurkuma, kokosmelk, vissaus en limoen. Zeker het proberen waard!

Mosselen schoonmaken

Het is super belangrijk om mosselen hƩƩl goed schoon te maken voor zo’n lekker Thais mosselpannetje. Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg. Spoel de mosselen af onder de koude kraan en leg ze in schoon, koud water tot je ze gaat gebruiken – het liefst zo snel mogelijk. Een schone wasbak is hierbij ideaal!

Nog een heerlijk mosselrecept: spaghetti met mosselen en venkel

De ideale pan voor deze Thaise mosselen

Je kunt deze Thaise mosselen natuurlijk gewoon in een hele grote (hoge) stoofpan maken, of een heel grote wok als je het bijvoorbeeld voor twee personen maakt. Maar Ć©cht ideaal is natuurlijk een mosselpan. Die staat ook zo mooi op tafel! Hieronder link in mijn favoriet – gelukkig een heel betaalbaar exemplaar.


 

Het mosselseizoen

Vroeger zeiden we dat mosselen in het seizoen waren als de ā€˜r’ in de maand zat. Eigenlijk klopt dat tegenwoordig niet meer: sinds mosselen gekoeld vervoerd kunnen worden is, zijn mosselen van juli tot april verkrijgbaar. Beter houd je dus de ā€˜r’ in het seizoen aan: mosselen zijn er in de zomer, herfst en winter, en dus niet in de lente.

Thaise mosselen

Thaise mosselen
Totale tijd20 minuten

Thaise mosselen

4.43 van 90 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 2 kg verse mosselen in de schelp schoongemaakt, kapotte weggegooid
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 bosje koriander blad geplukt, steeltjes fijngesneden
  • zout
  • 4 cm gemberwortel geraspt
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 groene chilipepers zaadjes eruit, fijngesneden
  • 1 tl kurkuma
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 1 limoen in partjes

Bereidingswijze: 

  • Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg. Spoel ze af onder de koude kraan en leg ze in schoon, koud water.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote (mossel)pan. Fruit hierin de sjalot en koriandersteeltjes met een snuf zout 5 minuten op laag vuur. Voeg de gember, knoflook, groene chilipepers en kurkuma toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en vissaus toe, schep om en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de mosselen toe, dek af met een deksel en laat de mosselen, af en toe schuddend met de pan, 4-5 minuten garen, of tot de schelpen open zijn gegaan.
  • Haal de pan van het vuur. Controleer alle mosselen en gooi eventuele exemplaren die nog dicht zijn weg. Serveer de mosselen in kommen met het korianderblad erover en de partjes limoen erbij.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 472kcalKoolhydraten: 18gProteine: 33gVet: 31gVerzadigde vetten: 20gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 5gCholesterol: 71mgNatrium: 1173mgKalium: 1127mgVezels: 2gSuiker: 2gVitamine A: 552IUVitamine C: 31mgCalcium: 102mgIJzer: 14mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en in een culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.43 from 90 votes (89 ratings without comment)