Tahu telor: een tofu-omelet met ketjap-notensaus

De saus is king, dus die moet er wel echt bij! En als je die nou van tevoren maakt, is dit een perfect doordeweeks maal. 

Dit recept is gemaakt door Vanja van der Leeden, schrijver van de boeken Indorock en Indostok

TAHU TELOR

TAHU TELOR
Totale tijd45 minuten

Tahu telor: een luchtige tofu-omelet met ketjap-notensaus

5 van 2 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 1 blok stevige tofu

Ketjap-notensaus

  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 2 knoflooktenen fijngehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sambal oelek
  • 2 tl biologisch groentebouillonpoeder of een 1/2 groentebouillonblokje
  • 5 limoenblaadjes gekneusd
  • 5 el ketjap manis
  • 1 tl trassipoeder (of laat het weg)
  • 4 el amandelpasta of pindakaas
  • 1/2 limoen
  • Zout naar smaak

Tahu telor

  • 8 eieren
  • 175 ml melk
  • 4 el kokosrasp
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl trassipoeder (of een scheutje vissaus)
  • 3/4 tl zout
  • 1 knoflookteen, tot pulp geraspt
  • 1/2 bosje selderij fijngehakt
  • 1 tl palmsuiker (bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker kan ook)

Bereidingswijze: 

  • Plaats de tofu in een diep bord, leg er een stuk keukenpapier op en zet er iets zwaars op (bijvoorbeeld een vijzel op een bord) zodat het overtollige vocht eruit loopt. 
  • Maak intussen de saus – die kun je trouwens ook goed voorbereiden, hij zal wel indikken dus houd daar rekening mee. Fruit de ui en de knoflook aan in 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg de sambal en het bouillonpoeder toe en bak het geheel met het limoenblad tot het lekker ruikt. Voeg de ketjap, de trassie, de amandelpasta en 200 ml water toe. Knijp er een halve limoen bovenuit en laat deze op laag vuur een half uur mee koken. Verwijder de limoen en haal van het vuur. Neem de citroenbladeren uit de saus, blender egaal met de staafmixer (voeg eventueel het citroenblad daarnaar weer toe zodat het nog smaak kan afgeven). 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts de eieren in een kom met de melk en de overige ingrediënten. Snij de tofu in blokjes en voeg toe aan het eimengsel. Vet een middelgrote koekenpan in met olie, neem ook de randen mee. Giet het eiermengsel in de pan en zet in de voorverwarmde oven. Bak in 30-35 minuten tot de tahu telor mooi is gerezen en gebruind aan de bovenkant. 
  • Verwarm de saus nog even. Snij de tahu telor in punten en giet er saus over. Bestrooi met gebakken sjalotjes of uitjes.  Lekker met een frisse salade van peultjes, munt en limoen. 
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.