Tabouleh van broccolirijst met granaatappel en feta: een frisse en smaakvolle salade waarmee je Midden-Oosterse smaken in huis haalt.
Tabouleh met een twist
Deze frisse salade, ook wel geschreven als taboulé, is afkomstig uit de Libanese en Syrische keuken. Je kunt dit gerecht eten als lunch, als voorgerecht of als bijgerecht. Het recept wordt van origine gemaakt van bulgur, peterselie, ui, munt en olijfolie, maar vandaag kies ik in plaats van de bulgur voor broccolirijst. Broccolirijst is een goede rijstvervanger, en zorgt voor net dat beetje extra groenten en vitamines in deze tabouleh.
Ook lekker: broccolirijst met kip.
De smaakmakers van het gerecht
Dit verrukkelijke Midden-Oosterse gerecht breng ik op smaak met wat feta, baharat en granaatappel. Feta is echt een typisch Griekse kaas gemaakt van schapenmelk. De smaak is scherp en zoutig. Baharat is een wonderlijke specerijenmix van komijn, paprikapoeder, kaneel en komijn. Het is perfect voor Midden-Oosterse gerechten, en geeft het gerecht een zoetige, warme smaak.
De granaatappelmelasse is ook echt een must-trry: deze zoete, stroperige saus (gemaakt van ingekookt granaatappelsap) maakt de frisse tabouleh helemaal af. Deze drie smaakmakers geven het gerecht scherpe, zoute, zoete en zure smaaktonen, en zorgen voor een ware smaakexplosie!
Tip: serveer de tabouleh in deze prachtige saladeschaal van LimitedAmsterdam.

Tabouleh van broccolirijst met granaatappel en feta
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 400 g broccolirijst koelvak
- 1 blik kikkererwten 400 g, afgespoeld, uitgelekt
- ½ komkommer in kleine blokjes
- 2 rijpe tomaten zaadjes verwijderd, in kleine blokjes
- 4 lente-uitjes in dunne ringetjes
- 1 bosje bladpeterselie blad fijngehakt
- 1 tl baharat
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 2 el granaatappelmelasse
- sap van 1 citroen
- 100 g feta verkruimeld
- pitjes van ½ granaatappel
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een wok. Roerbak hierin de broccolirijst 1-2 minuten en schud in een mengkom. Schep de kikkererwten, komkommer, tomaten, lente-ui en peterselie erdoor. Breng het geheel op smaak met de baharat, zout en peper.
- Roer de granaatappelmelasse en het citroensap met zout en peper tot een dressing en schep door de broccolirijsttabouleh.
- Verdeel de tabouleh over kommen of spreid uit op een serveerschaal. Kruimel er de feta overheen en bestrooi met de granaatappelpitjes.
- Lunch recepten
- Dieetsoorten
- Diner
- Gezonde recepten
- Koolhydraatarme recepten
- Recepten
- Rijst recepten
- Salade recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.