Ook al is het hartje winter, met deze spaghetti marinara met garnalen en andere zeevruchten haal je het zomergevoel in huis.
Ik gebruik in dit recept cocktailgarnalen (die zijn al handig gepeld) en gemengde zeevruchten, dat is vaak een combinatie van mosselen, stukjes inktvis en surimi. Haal deze zeevruchtenmix het liefst bij de visboer, die heeft vaak net wat betere kwaliteit dan de supermarkt.
Maak de tomatensaus in een grote koekenpan of hapjespan; de pan die je op de foto ziet is ƩƩn van mijn favorieten van Combekk: de aluminium fry pan.

Spaghetti marinara met garnalen en zeevruchten
Ingrediƫnten
- 2 el olijfolie
- ½ blikje ansjovisfilets ca. 5 filets, in stukjes
- 1 rode chilipeper in dunne ringetjes
- 2 el kappertjes uitgelekt
- 6 tenen knoflook in plakjes
- 1 klein blikje tomatenpuree van 70 g
- 1 blik tomatenblokjes van 400 g
- 350 g spaghetti
- 200 g cocktailgarnalen
- 300 g gemengde zeevruchten
- 4 takjes peterselie blad grofgehakt
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan met de ansjovis, de chilipeper, de kappertjes en de knoflook. Laat de ansjovis in enkele minuten smelten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Giet de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur iets inkoken terwijl je de spaghetti bereidt.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, vang een scheut kookwater op en giet dit bij de tomatensaus. Voeg de cocktailgarnalen en gemengde zeevruchten toe aan de saus en warm even goed door; zorg dat de zeevruchten nƩt gaar zijn.
- Meng de spaghetti en de saus, bestrooi met de peterselie en serveer.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka