Snelle viscurry – Viscurry in a hurry

Lekker snelle viscurry

De eigenschap van een curry is vaak dat het best wel even duurt voor het klaar is. Gelukkig niet bij deze snelle viscurry die je in een handomdraai op tafel zet. Ideaal natuurlijk voor een doordeweekse werkdag of op de momenten dat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Of dat nou is omdat je door wilt naar sport, op de bank wilt hangen met een glas wijn of gewoon zomaar. In alle gevallen is deze viscurry heerlijk.

Even snijden

Het enige werk wat je aan dit gerecht moet verrichten is het snijden van de groentes en de aardappels. Je kunt de aardappels schillen of als je jonge aardappeltjes hebt kun je het zelfs met schil eten. Dat scheelt weer.

Let wel op dat de sperziebonen goed gaar zijn. Rauwe sperziebonen zijn niet alleen niet lekker maar ook niet echt goed voor je. Dus altijd even checken of ze goed beetgaar zijn.

Voor nog zo’n snelle variant op de curry check je hier mijn recept voor een Thaise curry met zalm.

Snelle viscurry

Snelle viscurry – Viscurry in a hurry

4.27 van 19 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 portie(s)
  • 400 gr vastkokende aardappels geschild
  • 1 el plantaardige olie
  • 3 el groente Thaise currypasta
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 300 gr sperziebonen schoongemaakt
  • 2 tl donkere basterdsuiker
  • 150 gr zalm
  • 150 gr witvis
  • 4 grote garnalen
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen uitgeperst

Bereidingswijze: 

  • Snijd de aardappels in blokjes van 2 centimeter. Kook ze 5 minuten in ruim water of tot ze beetgaar zijn.
  • Verhit de olie in een wok, bak hierin de currypasta 1 minuut en voeg dan de kokosmelk toe. Doe het lege blikje vol water en schenk dat ook in de wok. Breng aan de kook. Snijd de sperziebonen doormidden. Doe ze bij de curry en laat 2 minuten koken. Snijd intussen de zalm en de witvis in vieren.
  • Doe de vis samen met de aardappelblokjes en garnalen in de pan en kook 5 minuten. Voeg de vissaus, de sojasaus, het limoensap en de suiker toe en kook nog 1 minuut of tot de curry lekker dik is.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.