Van kippensoep kikker je altijd op, en deze snelle kippensoep met maïs en prei is nét even wat anders dan de standaard zondagse soep met stukjes kip.
Ik gebruik graag kippendijfilets, omdat deze mals en sappig blijven – ook als je ze langer kookt. Maar als je liever kipfilet gebruikt, kan dat natuurlijk ook, al worden deze net een tikje droger.
Een beetje pit in de kippensoep
Aan deze kippensoep voeg ik graag wat rode chilipeper toe (ook wel Spaanse peper genoemd), om het gerecht nét even een kleine kick te geven. Houd je niet van pittig, dan laat je deze er gewoon uit. Kan je juist geen genoeg krijgen van een pikante touch, dan voeg je meer toe, of houd je de zaadlijsten in de chilipeper. Dan krijg je vanzelf meer pit in deze kippensoep!
Soepstengels voor bij de soep
Bij deze soep serveer ik graag soepstengels. Die kun je kant-en-klaar kopen in allerlei kwaliteiten. Ook lekker is het om je eigen bladerdeegstengels te maken. Of nog beter: kaasstengels!
Rol hiervoor bladerdeeg uit en snijd in lange repen. Bestrooi met kaas en Provençaalse kruiden en bak ongeveer 20-25 minuten in de oven op 200 graden. Zo lekker!

Snelle kippensoep met mais en prei
Ingrediënten
- 2 kippendijfilets in de lengte doormidden
- 1 kippenbouillontablet à 500 ml bouillon, verkruimeld
- 1 el neutrale olie
- 50 g boter
- 1 ui fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- 1 dunne prei witte deel fijngesneden, 10 cm groen in dunne ringen
- 1 teen knoflook geperst
- 1 blik maïskorrels ca. 200 g, afgespoeld en uitgelekt
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd, in kleine stukjes
- soepstengels om te serveren
Bereidingswijze:
- Doe de kippendijfilets met het kippenbouillontablet en 750 ml water in een soeppan – de kip moet net onderstaan. Pocheer de kip in de bouillon in circa 10 minuten gaar met het deksel op de pan. Schep de kip uit de pan en leg op een snijplank.
- Zeef de bouillon en maak de pan schoon. Verhit de neutrale olie en boter op laag vuur in de soeppan. Fruit hierin de ui, bleekselderij en het witte deel van de prei 5 minuten. Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de gezeefde bouillon toe en breng aan de kook.
- Snijd de gepocheerde kip in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de bouillon met de maïskorrels en de groene delen van de prei. Laat nog 5-10 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.
- Verdun de soep met 250-500 ml kokend water – of tot de dikte die jij lekker vindt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rode peper eroverheen en soepstengels.
Tip!
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.