Slaschuitjes met eiersalade

Slaschuitjes met eiersalade

Sinds ik het ‘slaschuitje’ heb uitgevonden grijp ik vaak hiernaar in plaats van een gewone wrap (al blijven mijn bietenwraps ook echt wel een favoriet). Deze slaschuitjes met eiersalade zijn echt de perfecte manier om meteen wat extra groente naar binnen te krijgen. Plus de slaschuitjes geven een lekkere crunch aan elk gerecht.

Hier verdeelde ik de eiersalade een beetje losjes over de slaschuitjes heen. Je kunt natuurlijk elk schuitje afzonderlijk vullen of je kunt een grote bak met eiersalade neerzetten en iedereen de salade zelf op de sla laten scheppen.

Eiersalade

Dit is een vrij basic recept voor eiersalade. Je kunt dat echt aanvullen zoals je zelf lekker vindt. Denk bijvoorbeeld eens aan het toevoegen van wat fijn gesneden augurkjes of zilveruitjes. En ook qua specerijen kun je los gaan. Ik vind het lekker met wat gerookte paprika zoals hier maar een paar druppeltjes tabasco is ook heerlijk. Of snij er een chipotle peper doorheen. (I love chipotle!)

Ik maak deze slaschuitjes trouwens ook graag met een kipkerriesalade. Dat is ook een heerlijke combinatie. Of doe het eens anders en maak er een Aziatische variant van. Hiervoor rul je gehakt met een aantal Aziatische smaakmakers zoals lemongrass, gember.. Kortom je kunt het vullen met wat jij maar lekker vindt. Enjoy! 

slaschuitjes met eiersalade
Totale tijd15 minuten

Slaschuitjes met eiersalade

4.34 van 6 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 portie(s)
  • 4 kropjes little gem sla
  • 8 eieren
  • 2 el mayonaise licht en romig
  • 1/4 tl gerookte paprika
  • peper en zout
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el kappertjes
  • 100 gr kerstomaatjes. in stukjes
  • 1 el mosterd

Bereidingswijze: 

  • Kook de eieren hard. Laat schrikken en giet af.
  • Pel de eieren en snij in kleinere stukjes. Doe in een kom.
  • Voeg hier de bieslook, kappertjes, kerstomaatjes, mosterd en mayonaise aan toe en roer door. Doe de gerookte paprika erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Haal de blaadjes little gem van de kropjes af, maak ze schoon en verdeel over een grote schaal.
  • Schep de eiersalade over de slablaadjes en serveer

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 155kcalKoolhydraten: 4gProteine: 12gVet: 10gVerzadigde vetten: 3gTrans Fat: 1gCholesterol: 328mgNatrium: 284mgKalium: 258mgVezels: 1gSuiker: 2gVitamine A: 3141IUVitamine C: 7mgCalcium: 66mgIJzer: 2mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.