
Sinterklaasstoofvlees
Gegarandeerd dat je rond de sintdagen een overdosis kruidnootjes in huis hebt gehaald. Probeer ze ook eens te verwerken in een hartig gerecht zoals deze heerlijke stoofschotel.
Aan het eind van de stooftijd stopte ik er nog wat kruidnootjes bij en het resultaat is een geweldige stoofschotel! Ik maak het graag met bier maar je kunt de sinterklaasstoof natuurlijk ook goed maken met bouillon. Of probeer mijn stoofschotel met bokbier ook eens.

Sinterklaas stoofvlees
Ingrediënten
- 600 gram stooflappen
- Handje bloem
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel nootmuskaatpoeder
- 1 theelepel mosterd
- 40 gram kruidnoten
- 350 ml bier en/of bouillon
Instructies
Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi met zout en peper.
Bak het vlees op middelhoog vuur tot het aan alle kanten bruin is.
Voeg knoflook, ui, wortel, bleekselderij en alle kruiden en specerijen toe, laat even meebakken en bestrooi met bloem.
Blus af met bier en/of bouillon en draai het vuur zacht.
Laat minstens 2,5 uur pruttelen tot het vlees helemaal zacht is.
Roer na 2 uur de kruidnoten erdoor en laat ze oplossen in de stoof.
Geniet van een heerlijke stoof met kruidnoten!