Aan het eind van de stooftijd stopte ik er nog wat kruidnootjes bij en het resultaat is een geweldige stoofschotel! Ik maak het graag met bier maar je kunt de sinterklaasstoof natuurlijk ook goed maken met bouillon. Of probeer mijn stoofschotel met bokbier ook eens.

Sinterklaas stoofvlees met kruidnoten
Ingrediënten
- 600 gram stooflappen
- Handje bloem
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- ½ theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel nootmuskaatpoeder
- 1 theelepel mosterd
- 40 gram kruidnoten
- 250 ml bier
- 1 l bouillon
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in grote stukken en bestrooi met zout en peper.
- Bak het vlees op middelhoog vuur tot het aan alle kanten bruin is.
- Voeg knoflook, ui, wortel, bleekselderij en alle kruiden en specerijen toe, laat even meebakken en bestrooi met bloem.
- Blus af met bier en bouillon en draai het vuur zacht.
- Laat minstens 2,5 uur pruttelen tot het vlees helemaal zacht is.
- Roer na 2 uur de kruidnoten erdoor en laat ze oplossen in de stoof.
- Geniet van een heerlijke stoof met kruidnoten!
Tip!
Wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang het bier dan door 250 ml bouillon. Je gebruikt dan dus in totaal 1.25 l bouillon.
- Recepten
- Diner
- Feestdagen recepten
- Hoofdgerechten
- Sinterklaas recepten
- Stoofschotel recepten
- Vlees recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.